Forbered dig på at blive grillmesterens bedste ven med denne lækre og cremede pastasalat, der blander det bedste af sommerens smage. Denne opskrift på pastasalat med agurk, feta, rødløg og en frisk dilddressing er både nem at lave, og kan med stor fordel forberedes tidligere på dage, så smagene rigtigt får lov at udvikle sig.
Pastasalaten kombinerer den sprøde friskhed fra agurk og skarpheden fra rødløg med den cremede og salte smag af fetaost. Dressingen, baseret på creme fraiche og dild, tilfører en herlig og aromatisk dimension, der løfter hele retten til nye højder.
Server denne pastasalat som en del af dit grillbord, hvor den vil komplimentere alt fra saftige grillspyd til delikate grøntsager. Den fungerer også fantastisk som en måltidssalat til en let frokost eller middag, især på varme sommerdage, hvor man ønsker noget let og tilfredsstillende.
Cremet pastasalat med agurk, feta og dilddressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pastasalat
- 250 g pasta
- 1 1/2 agurk, skåret i tern
- 180 g ærter, optøet
- 1 lille rødløg, skåret i kvarte og strimler
- 150 g feta eller salatost, skåret i tern
Dilddressing
- 3 dl creme fraiche
- 1/2 dl mayonnaise
- 1 bdt frisk dild, finthakket – ca. 2-3 spsk
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk løgpulver
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog pastaen som beskrevet på pakken, og skyld det derefter i koldt vand til det er helt afkølet. Lad det dræne i en sigte.
- Bland imens ingredienserne til dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Bland pasta, agurk, rødløg, ærter og feta i en stor skål, og vend det godt sammen med dressingen.Server straks, eller opbevar pastasalaten på køl til den skal serveres.
Lækker pastasalat!