Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad - Opskrift på pasta med kantareller

Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad

Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad - Opskrift på pasta med kantareller
Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad
Opskrift på nem og lækker pasta med oksemørbrad og kantareller, flamberet i cognac og tilsat fløde og parmesan.
Samlet tid: 30 minutter
5 fra 6 stemmer

Virkelig nem og super lækker pasta ret lavet med stegte kantareller og oksemørbrad, flamberet i cognac, og derefter tilsat fløde og parmesan.
Fyldt med smag, cremet og simpelthen en skøn dybde og cremethed.
Lad dig ikke skræmme af flamberingen, – det er virkelig nemt, men man skal naturligvis passe på. Ønkser du ikke at flambere kan du sagtens blot tilsætte cognacen og laden den koge godt ind.
Jeg har serveret den med pappardelle pasta, – synes de passer perfekt til retten. Men brug dem du foretrækker.
Pasta med oksemørbrad og cognac er en ret du kan lave på godt 30-35 minutter, – den er enkle og få trin du skal igennem, – og resultatet er bare fuldstændig fantastisk.
Er der ikke kantareller i sæson kan du bruge tørrede kantareller, og ellers prøv med Portobello, Carl Johan, svampemix eller lignende.

Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad - Opskrift på pasta med kantareller

Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad

Opskrift på nem og lækker pasta med oksemørbrad og kantareller, flamberet i cognac og tilsat fløde og parmesan.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 400 g oksemørbrad
  • 250 g kantareller
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 dl cognac
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 100 g parmesan, fintrevet
  • Salt og peber
  • Olie
  • Pastavand end behov
  • Evt.lidt grønt og parmesan til toppen
  • Evt. kulør

Sådan gør du

  • Rens kantarellerne fri for urenheder, og skær kødet i mundrette bider.
  • Varm en sjat olie på en pande, og brun kødet af ved godt høj varme, – krydr med salt og peber.
    Læg kødet til side.
  • På samme pande steges kantarellerne i 3-4 minutter, også ved høj varme. Tilsæt en smule olie ved behov.
    Læg til side på en tallerken.
  • Skru ned til middel varme, og steg løg og hvidløg af et par minutter.
  • Hæld kød og kantareller tilbage på panden. Gem evt. lidt at de små kantareller til at toppe retten med ved servering.
  • Skur godt op for blusset, hæld cognacen over, og lad den bruse godt op inden du sætter ild til den. Lad retten flambere til alkoholen er fordampet, ryst gerne panden af et par omgange.
    *PAS PÅ når du står med åben ild i køkkenet.
    *Ønkser du ikke at flambere kan du blot lade cognacen koge godt ind ved god høj varme.
  • Skru blusset ned til middel varme og hæld bouillon og fløde over, – lad retten simre i ca. 10 minutter.
    *Kog imens pastaen al dente som beskrevet på pakken. Husk at gemme en smule pastavand hvis der bliver behov for at justere konsistensen.
  • Hæld parmesanen ved og lad den smelte ind i saucen, – lad den simre til den tykner en smule. Smag til med salt og peber, og juster evt. farven med en smule kulør.
    *Husk at stivelsen fra pastaen også jævner saucen.
  • Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den med saucen på panden. Lad den stå ved helt svagt blus et øjeblik, til saucen cremer omkrig pastaen.
    Juster konsistensen med pastavand ved behov.
  • Server retten toppet med lidt finthakket persille, friskkværnet peber og en smule revet parmesan.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad - Opskrift på pasta med kantareller
Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad – Opskrift på pasta med kantareller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse