
One pot orzo. En smagsoplevelse, der minder om en lækker cremet Marry me chicken pasta – men uden kyllingen.
Her får du en uimodståelige lækker opskrift på orzo med soltørrede tomater, spinat og parmesan.
Orzo, små risformede pasta, tilfører en unik og delikat tekstur til retten, der her tilberedes lidt a la risotto.
Orzo er en pasta, der ligner ris og er kendt for sin alsidighed. Den absorberer smagene fra retten og tilføjer en blød og fyldig konsistens.
Min orzo opskrift kombinerer soltørrede tomater, frisk spinat og lækker parmesan, hvilket skaber en harmonisk balance af smag. Den tilberedes med en risotto-lignende tilgang for at opnå den perfekte tekstur og smagsintensitet.
Server denne ret som et lækker hovedmåltid, eller brug den som tilbehør til et stykke fisk eller kød. Du kan også tilføje grillede kyllingestykker, eller f.eks. stegte rejer.
En nem og lækker ret, som hele familien vil elske, der kombinerer klassiske smage på en nye spændende måde.

Cremet orzo med spinat og soltørrede tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1-2 skalotteløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 140 g soltørrede tomater, groft hakket (gem olien)
- 400 g orzo
- 1 dl hvidvin (kan undlades)
- 7-8 dl bouillon, kylling eller grønt
- 1 dl fløde
- 75 g parmesan, fintrevet
- 10 stilke frisk basilikum, bladene heraf
- 100 g frisk spinat
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm en dyb pande op, og steg løg og hvidløg i en god sjat olie, til løgene er klare. Vend derefter de soltørrede tomater i.Du kan med fordel bruge olien fra de soltørrede tomater.
- Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og rør derefter orzoen i.
- Hæld 6 dl bouillon over, og tilbered den lidt a la risotto. – Rør i den jævnligt og tilsæt løbende mere bouillon.
- Når orzoen er ved at være mør, det tager ca. 15-18 minutter, røres fløde og parmesanen i. Varm den igennem.Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Tilbered til du har den ønskede konsistens – spæd evt. op med mere bouillon hvis der er behov for det.
- Vend til sidst basilikum og spinaten i retten, rør til spinaten falder sammen – og servér straks.
Kan parmesan undlades hvis man ikke tåler mælkeprodukter? Eller er den afgørende for konsistens mm?
Hej Sophia
Den skal nok blive cremet uden – men den vil naturligvis mangle lidt smag, da parmesanen bidrager en del her:)
Har hørt mange bruger gærflager som erstatning for parmesan:)
Kh Dianna
Hvor køber du orzo? Online??
Hej Malene
Jeg køber dem i Kvickly, de har dem i änglamark mærket 🙂
Netto er begyndt at have dem på spot også 🙂
Kh Dianna
Super lækker opskrift! Stort hit
Vi stegte noget kylling til.
Den opskrift bliver genbrugt!
Hej Kenneth
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Kan retten fryses ned, hvis man i god tid vil lave det til mange gæster?
Hej Birte
Det tænker jeg absolut ja 🙂
Tilbered gerne oorzoen et par minutter mindre, så den ikke bliver over tilberedt ved opvarmning.
Og spæd op med mere bouillon når den varmes op 🙂
Kh Dianna
Har været fire steder for at købe Orzo, uden resultat. Kan man bruge fx penne i stedet?
Hej Kisten
Det var da utroligt – synes de har de flere steder efterhånden.
du kan godt bruge denne ja, men om det er præcis samme mængde bouillon ved jeg ikke lige på stående fod – så der skal du prøve dig frem.
Jeg køber dem fra Änglamark i Kvickly eller De Cecco i f.eks. Føtex. De hedder også risoni og kan også købes online 🙂
Kh Dianna