Cremet orzo med spinat og soltørrede tomater - Nem og lækker

Cremet orzo med spinat og soltørrede tomater

Cremet orzo med spinat og soltørrede tomater
Opskrift på orzo med soltørrede tomater, spinat og parmesan.
Cremet orzo med spinat og soltørrede tomater - Nem og lækker

One pot orzo. En smagsoplevelse, der minder om en lækker cremet Marry me chicken pasta – men uden kyllingen.
Her får du en uimodståelige lækker opskrift på orzo med soltørrede tomater, spinat og parmesan.

Orzo, små risformede pasta, tilfører en unik og delikat tekstur til retten, der her tilberedes lidt a la risotto.
Orzo er en pasta, der ligner ris og er kendt for sin alsidighed. Den absorberer smagene fra retten og tilføjer en blød og fyldig konsistens.

Min orzo opskrift kombinerer soltørrede tomater, frisk spinat og lækker parmesan, hvilket skaber en harmonisk balance af smag. Den tilberedes med en risotto-lignende tilgang for at opnå den perfekte tekstur og smagsintensitet.

Server denne ret som et lækker hovedmåltid, eller brug den som tilbehør til et stykke fisk eller kød. Du kan også tilføje grillede kyllingestykker, eller f.eks. stegte rejer.
En nem og lækker ret, som hele familien vil elske, der kombinerer klassiske smage på en nye spændende måde.

Cremet orzo med spinat og soltørrede tomater - Nem og lækker

Cremet orzo med spinat og soltørrede tomater

Opskrift på orzo med soltørrede tomater, spinat og parmesan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.92 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: Orzo
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1-2 skalotteløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 140 g soltørrede tomater, groft hakket (gem olien)
  • 400 g orzo
  • 1 dl hvidvin (kan undlades)
  • 7-8 dl bouillon, kylling eller grønt
  • 1 dl fløde
  • 75 g parmesan, fintrevet
  • 10 stilke frisk basilikum, bladene heraf
  • 100 g frisk spinat
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Varm en dyb pande op, og steg løg og hvidløg i en god sjat olie, til løgene er klare. Vend derefter de soltørrede tomater i.
    Du kan med fordel bruge olien fra de soltørrede tomater.
  • Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og rør derefter orzoen i.
  • Hæld 6 dl bouillon over, og tilbered den lidt a la risotto. – Rør i den jævnligt og tilsæt løbende mere bouillon.
  • Når orzoen er ved at være mør, det tager ca. 15-18 minutter, røres fløde og parmesanen i. Varm den igennem.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Tilbered til du har den ønskede konsistens – spæd evt. op med mere bouillon hvis der er behov for det.
  • Vend til sidst basilikum og spinaten i retten, rør til spinaten falder sammen – og servér straks.

Kommentarer

  1. Sophia

    Kan parmesan undlades hvis man ikke tåler mælkeprodukter? Eller er den afgørende for konsistens mm?

    • Hej Sophia

      Den skal nok blive cremet uden – men den vil naturligvis mangle lidt smag, da parmesanen bidrager en del her:)

      Har hørt mange bruger gærflager som erstatning for parmesan:)

      Kh Dianna

  2. Malene B

    Hvor køber du orzo? Online??

    • Hej Malene

      Jeg køber dem i Kvickly, de har dem i änglamark mærket 🙂
      Netto er begyndt at have dem på spot også 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)