Opskrift på orzo med soltørrede tomater, spinat og parmesan.
Ret Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken Italiensk
Nøgleord Orzo
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1-2skalotteløg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
140gsoltørrede tomater, groft hakket (gem olien)
400gorzo
1dlhvidvin (kan undlades)
7-8dlbouillon, kylling eller grønt
1dlfløde
75gparmesan, fintrevet
10stilkefrisk basilikum, bladene heraf
100gfrisk spinat
Olie
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Varm en dyb pande op, og steg løg og hvidløg i en god sjat olie, til løgene er klare. Vend derefter de soltørrede tomater i.Du kan med fordel bruge olien fra de soltørrede tomater.
Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og rør derefter orzoen i.
Hæld 6 dl bouillon over, og tilbered den lidt a la risotto. - Rør i den jævnligt og tilsæt løbende mere bouillon.
Når orzoen er ved at være mør, det tager ca. 15-18 minutter, røres fløde og parmesanen i. Varm den igennem.Smag til med salt og friskkværnet peber.
Tilbered til du har den ønskede konsistens - spæd evt. op med mere bouillon hvis der er behov for det.
Vend til sidst basilikum og spinaten i retten, rør til spinaten falder sammen - og servér straks.