
Citronpasta med parmesan og kyllingespyd – frisk, cremet og klar på 30 minutter.
Denne ret er alt det, man drømmer om på en travl hverdag – nem, smagfuld og fyldt med lækre kontraster.
Her kombineres den cremede og friske citronpasta med fløde og parmesan med saftige, smørmøre kyllingespyd, der er krydret med hvidløg og urter. Det er en kombination, der spiller max – og som føles som lidt luksus midt i ugen.
Når ingredienserne først er forberedt, er det virkelig en leg at gå til – minimal forberedelse og masser af smag. Pastaen kan nemt laves, mens kyllingespyddene passer sig selv på panden eller grillen – og så er du i mål med en lækker ret på cirka 30 minutter.
Et lille tip: Du kan også smide kyllingespyddene på grillen for ekstra smag og lidt sprødhed – perfekt til lune aftener på terrassen.

Citronpasta med parmesan og kyllingespyd
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingespyd
- 600 g kyllingebryst, skåret i strimler
- 1 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1 1/2 tsk løgpulver
- 2 1/2 tsk paprika
- 3 spsk olie
- Salt og friskkværnet peber
Smørsauce
- 50 g smør
- 5 fed hvidløg, revet eller finthakket
- 1 tsk chiliflager
- 1/2 citron, fintrevet skal
- 25 g parmesan, fintrevet
- 1 håndfuld persille, finthakket
- Friskkværnet peber
Citronpasta
- 400 g pasta
- 25 g smør
- 1 spsk olie
- 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 citron, fintrevet skal og saft
- 2 1/2 dl piske fløde eller creme fine
- 80 g parmesan, fintrevet
- Pastavand
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. frisk persille
Sådan gør du
- Sæt en stor gryde vand og salt over, så du er klar til at koge pastaen når spydene tilberedes.
Kyllingespyd
- Bland krydderierne og vend kyllingen heri sammen med olien, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Sæt kyllingen på spyddene ved at folde den, så den ligger i lag. Skub det sammen så det sidder tæt, men mas det ikke for meget.
- Smelt smørret i en gryde, og steg hvidløg og chiliflager i 3-4 minutter ved svag varme. Det må ikke brune.
- Tilsæt citronskal og krydr med friskkværnet peber.Lige inden servering fjernes smørret fra blusset, og parmesanen røres ud heri efterfuldt af persillen. Gør dette når spydene og pastaen er klar til servering.
- Tilbered spydene i airfryer i ca. 10-12 minutter ved 200 grader, eller i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 215 grader, almindelig varme. Tiden kan variere alt efter hvilken airfryer eller ovn der benyttes, samt tykkelse på stykkerne – så tjek til dem løbende.Kog samtidig pastaen aldente som beskerevet på pakken
Cremet citronpasta
- Imens pastaen koges laves saucen på en pande – smelt smør og olie, og steg hvidløget i et minuts tid. Krydr med friskkværnet peber.
- Tilsæt fløden og fintrevet citronskal, og lad saucen små simre imens pastaen koger færdigt.
- Rør parmesanen i saucen, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt også en smule pastavand til panden.
- Vend pastaen godt i saucen, og lad den simre et par minutter til saucen tykner en smule. Juster konsistensen med mere pastavand hvis der er behov for det.
- Server pastaen med kyllingespyd, og dryp parmesan- og hvidløgssmørsaucen over og drysmed frisk persille.