Opskrift på cremet citronpasta med krydrede kyllingespyd med hvidløg og parmesan.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Kyllingespyd, Nem aftensmad
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 1131kcal
Ingredienser
Kyllingespyd
600gkyllingebryst, skåret i strimler
1 1/2tskhvidløgspulver
1 1/2tskløgpulver
2 1/2tskpaprika
3spskolie
Salt og friskkværnet peber
Smørsauce
50gsmør
5fedhvidløg, revet eller finthakket
1tskchiliflager
1/2citron, fintrevet skal
25gparmesan, fintrevet
1håndfuldpersille, finthakket
Friskkværnet peber
Citronpasta
400gpasta
25gsmør
1spskolie
2-3fedhvidløg, revet eller presset
1citron, fintrevet skal og saft
2 1/2dlpiske fløde eller creme fine
80gparmesan, fintrevet
Pastavand
Salt og friskkværnet peber
Evt. frisk persille
Sådan gør du
Sæt en stor gryde vand og salt over, så du er klar til at koge pastaen når spydene tilberedes.
Kyllingespyd
Bland krydderierne og vend kyllingen heri sammen med olien, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Sæt kyllingen på spyddene ved at folde den, så den ligger i lag. Skub det sammen så det sidder tæt, men mas det ikke for meget.
Smelt smørret i en gryde, og steg hvidløg og chiliflager i 3-4 minutter ved svag varme. Det må ikke brune.
Tilsæt citronskal og krydr med friskkværnet peber.Lige inden servering fjernes smørret fra blusset, og parmesanen røres ud heri efterfuldt af persillen. Gør dette når spydene og pastaen er klar til servering.
Tilbered spydene i airfryer i ca. 10-12 minutter ved 200 grader, eller i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 215 grader, almindelig varme. Tiden kan variere alt efter hvilken airfryer eller ovn der benyttes, samt tykkelse på stykkerne – så tjek til dem løbende.Kog samtidig pastaen aldente som beskerevet på pakken
Cremet citronpasta
Imens pastaen koges laves saucen på en pande - smelt smør og olie, og steg hvidløget i et minuts tid. Krydr med friskkværnet peber.
Tilsæt fløden og fintrevet citronskal, og lad saucen små simre imens pastaen koger færdigt.
Rør parmesanen i saucen, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt også en smule pastavand til panden.
Vend pastaen godt i saucen, og lad den simre et par minutter til saucen tykner en smule. Juster konsistensen med mere pastavand hvis der er behov for det.
Server pastaen med kyllingespyd, og dryp parmesan- og hvidløgssmørsaucen over og drysmed frisk persille.
Video
Noter
Vil du skære ned på kalorierne kan du bruge f.eks. creme fine fremfor piskefløde.