Citron-marcipansnitter med hasselnød og butterdej - Nem opskrift

Citron-marcipansnitter med hasselnød og butterdej

Citron-marcipansnitter med hasselnød og butterdej
Opskrift på super nemme butterdejspakker med marcipan, citron og hasselnød.
Citron-marcipansnitter med hasselnød og butterdej - Nem opskrift

Er du klar til at forføre dine smagsløg med noget helt særligt?
Mine citron-marcipansnitter med hasselnødder i butterdej er en sand symfoni af smage, der samler det bedste fra sød marcipan, frisk citron, og sprøde hasselnødder i én harmonisk oplevelse.
Den sprøde, gyldenbagte butterdej danner den perfekte base for den saftige og smagfulde fyld, hvilket gør hver bid til en lille fest.
Dette er ikke bare en opskrift; det er en invitation til at skabe skønne øjeblikke omkring kaffebordet, uanset om det er en hverdagsluksus eller en særlig lejlighed. Lad os dykke ned i bagningens magi og skabe disse vidunderlige snitter, der med garanti vil blive en hit hos alle, der smager dem.

Citron-marcipansnitter med hasselnød og butterdej - Nem opskrift

Citron-marcipansnitter med hasselnød og butterdej

Opskrift på super nemme butterdejspakker med marcipan, citron og hasselnød.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Butterdej, Butterdejsstang, Nem dessert
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 120 g marcipan
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • 1 citron, fintrevet skal heraf
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g hasselnødderflager eller hakkede hasselnødder
  • Evt. perlesukker til toppen

Sådan gør du

  • Bland smør, sukker, citronskal og citronsaft, og rør det sammen til en blød remonce.
  • Rul butterdejen ud af papiret, og smør hele fladen remoncen.
    Lad gerne fyldet være et par cm fra den ene kant – på den lange led.
  • Riv marcipanen over bunden og drys med hasselnødder flager – gem lidt til toppen.
  • Fold nu butterdejen/rul den på den lange led, så den danner flere lag. Slut den af med at samlingen vender nedad, og tryk den let flad – uden at mase den.
    Se evt. videoen lige over opskriften.
  • Skær butterdejsstangen i trekanter.
  • Pensl snitterne med sammenpisket æg, og drys dem med de sidste hasselnødderflager og evt. et drys perlesukker.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-20 minutter.
  • Server dem lune, og opbevar dem derefter i en tætlukket pose ved stuetemperatur. De holder sig lækre og snaskede i et par dage.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)