Opskrift på super nemme butterdejspakker med marcipan, citron og hasselnød.
Ret Brød, Dessert, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdej, Butterdejsstang, Nem dessert
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1rullebutterdej
120gmarcipan
50gsmør, stuetemperatur
100gsukker
1citron, fintrevet skal heraf
1/2citron, saften heraf
1tskvaniljesukker
40ghasselnødderflager eller hakkede hasselnødder
Evt. perlesukker til toppen
Sådan gør du
Bland smør, sukker, citronskal og citronsaft, og rør det sammen til en blød remonce.
Rul butterdejen ud af papiret, og smør hele fladen remoncen.Lad gerne fyldet være et par cm fra den ene kant – på den lange led.
Riv marcipanen over bunden og drys med hasselnødder flager - gem lidt til toppen.
Fold nu butterdejen/rul den på den lange led, så den danner flere lag. Slut den af med at samlingen vender nedad, og tryk den let flad – uden at mase den.Se evt. videoen lige over opskriften.
Skær butterdejsstangen i trekanter.
Pensl snitterne med sammenpisket æg, og drys dem med de sidste hasselnødderflager og evt. et drys perlesukker.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-20 minutter.
Server dem lune, og opbevar dem derefter i en tætlukket pose ved stuetemperatur. De holder sig lækre og snaskede i et par dage.