Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting

Chokolade muffins med appelsin frosting

Chokolade muffins med appelsin frosting
Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting
Denne opskrift giver 14-16 stk
Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting

I søndags stod den på bagning med den ældste prinsesse, og hun besluttede sig for at det skulle være chokolade muffins med glasur.
Og alt imens hun fik lov at pynte med alverdens glasur og krymmel, prøvede mig lidt frem og lavede en lækker appelsin/vanilje frosting som jeg toppede nogle af vores chokolade muffins med, og den faldt altså også i ganske god jord.

Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting

Chokolade muffins med appelsin frosting

Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting
Denne opskrift giver 14-16 stk
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 1 time

Video af opskriften

Ingredienser

Chokolade muffins

  • 200 g

    hvedemel

  • 250 g

    sukker

  • 2

    æg

  • 120 g

    blødt smør

  • 2 1/2 dl

    sødmælk

  • 3 spsk

    kakaopulver

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1 1/2 tsk

    bagepulver

  • Et godt nip salt
  • Evt. revet appelsinskal

Appelsin frosting

  • 100 g

    blødt smør

  • 150 g

    flødeost naturel (ikke light)

  • 250 g

    flormelis

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 spsk

    appelsinsaft

  • 1

    appelsin, fintrevet skal heraf

Sådan gør du

  • Pisk sukker og æg til en luftig masse.
  • Tilsæt kakaopulver, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør til massen og rør gradvis sammen med mælken.
  • Fordel kagemassen i 14-16 muffinforme og bag dem ved 175 grader i ca. 25 min.
  • Lad dine chokolade muffins køle af og lav i mellemtiden din frosting, - husk at øge mængden hvis du vil have frosting til alle 16 muffins.
  • Pisk den bløde smør sammen med flormelis, vaniljepulver og appelsinsaft.
  • Når den ønskede konsistens er opnået vendes appelsinskallen i og din frosting er klar til at pynte kagerne med.

Noter

Da kagerne holder kortere tid og er sværere at opbevare med frosting på toppen, valgte jeg kun at toppe 6 af kagerne.
Resten fik Alberte lov til at pynte med alverdens glasur og krymmel.

Kommentarer

  1. Anette Hertel

    4 stars
    God cupcake. Jeg nøjedes med den revne appelsin og ikke også appelsinjuicen i frostingen, og det var perfekt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)