Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting

Chokolade muffins med appelsin frosting

I søndags stod den på bagning med den ældste prinsesse, og hun besluttede sig for at det skulle være chokolade muffins med glasur.
Og alt imens hun fik lov at pynte med alverdens glasur og krymmel, prøvede mig lidt frem og lavede en lækker appelsin/vanilje frosting som jeg toppede nogle af vores chokolade muffins med, og den faldt altså også i ganske god jord.

Chokolade muffins med appelsin frosting

By Dianna Brinch
Tid: 1 time

Opskrift på chokolade muffins med appelsin frosting
Denne opskrift giver 14-16 stk

Ingredienser

  • Chokolade muffins
  • 200 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 120 g blødt smør
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • Et godt nip salt
  • Evt. revet appelsinskal
  • Appelsin frosting
  • 100 g blødt smør
  • 150 g flødeost naturel (ikke light)
  • 250 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 1 appelsin, fintrevet skal heraf

Fremgangsmåde

1

Pisk sukker og æg til en luftig masse.

2

Tilsæt kakaopulver, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør til massen og rør gradvis sammen med mælken.

3

Fordel kagemassen i 14-16 muffinforme og bag dem ved 175 grader i ca. 25 min.

4

Lad dine chokolade muffins køle af og lav i mellemtiden din frosting, - husk at øge mængden hvis du vil have frosting til alle 16 muffins.

5

Pisk den bløde smør sammen med flormelis, vaniljepulver og appelsinsaft.

6

Når den ønskede konsistens er opnået vendes appelsinskallen i og din frosting er klar til at pynte kagerne med.

Noter

Da kagerne holder kortere tid og er sværere at opbevare med frosting på toppen, valgte jeg kun at toppe 6 af kagerne. Resten fik Alberte lov til at pynte med alverdens glasur og krymmel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*