Fantatisk frisk og lækker krydderurte sauce lavet med persille, chili og hvidløg, – smager vidunderligt til grillet kød, grillet brød og grøntsager.
Tager ingen tid at lave, – men lad den endelig trække i mindst 30 min., så smagende får lov at udvikle sig.
De chilier jeg køber er ikke særlig stærke, derfor tilsætter jeg ofte 1 1/2 chili (uden kerner), – men smag på chilien inden du tilsætter, så du kan justere efter styrke.

Chimichurri
Ingredienser
- 1 1/2 dl olivenolie
- 3 spsk rødvinseddike
- 2 store håndfulde persille, bredbladet eller almindelig
- 4 fed
hvidløg
- 2 tsk tørret oregano
- 1 1/2 stor rød chili, uden kerner (smag selv til efter styrke)
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Fint hak persille, oregano, hvidløg og chili og bland det sammen med olivenolien i en skål.
- Tilsæt rødvinseddike og smag til med salt og peber.
- Lad krydderurtesaucen trække i minimum 30 min., gerne på køkkenbordet, - smagene skal have lov at udvikle sig. Smag den evt. til igen efter trækketid.
- Er der rester tilbage kan den sagtehns holde sig et par dage på køl.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.


Under ingredienser står der 2 stk tørret, men er det tørret oregano eller hvad?
Hej Annette
Åh det ser da underligt ud. Men jo, det er 2 tsk tørret oregano:)
Kh Dianna