Fantatisk frisk og lækker krydderurte sauce lavet med persille, chili og hvidløg, – smager vidunderligt til grillet kød, grillet brød og grøntsager.
Tager ingen tid at lave, – men lad den endelig trække i mindst 30 min., så smagende får lov at udvikle sig.
De chilier jeg køber er ikke særlig stærke, derfor tilsætter jeg ofte 1 1/2 chili (uden kerner), – men smag på chilien inden du tilsætter, så du kan justere efter styrke.
Chimichurri
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 1/2 dl olivenolie
- 3 spsk rødvinseddike
- 2 store håndfulde persille, bredbladet eller almindelig
- 4 fed
hvidløg
- 2 tsk tørret oregano
- 1 1/2 stor rød chili, uden kerner (smag selv til efter styrke)
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Fint hak persille, oregano, hvidløg og chili og bland det sammen med olivenolien i en skål.
- Tilsæt rødvinseddike og smag til med salt og peber.
- Lad krydderurtesaucen trække i minimum 30 min., gerne på køkkenbordet, - smagene skal have lov at udvikle sig. Smag den evt. til igen efter trækketid.
- Er der rester tilbage kan den sagtehns holde sig et par dage på køl.
Under ingredienser står der 2 stk tørret, men er det tørret oregano eller hvad?
Hej Annette
Åh det ser da underligt ud. Men jo, det er 2 tsk tørret oregano:)
Kh Dianna
Supergod
Tusind tak Anja❤️