Chana Aloo Masala - Indisk kikærtegryde med kartofler

Chana Aloo Masala – Indisk kikærtegryde med kartofler

Chana Aloo Masala - Indisk kikærtegryde med kartofler
Opskrift på den lækreste vegetarret, Chana Aloo Masala - en indisk kikærtegryde med varme krydderier.
Chana Aloo Masala - Indisk kikærtegryde med kartofler

Chana Aloo Masala er en klassisk indisk gryderet, der bringer varme og krydderi til bordet.
Retten stammer fra det nordlige Indien og er kendt for sin intense smag og rige krydderiblanding, der virkelig får smagsløgene til at danse.
Denne vegetariske ret er baseret på kikærter (chana) og kartofler (aloo), som tilsammen skaber en mættende, sund og smagfuld gryderet, der virkelig varmer om hjertet.
Chana Aloo Masala er pakket med protein og fibre, hvilket gør den både sund og mættende, samtidig med at den er fyldt med smag.
Perfekt til en hjertevarm middag, hvor du vil forkæle dig selv og dine gæster med en autentisk indisk smagsoplevelse.
Server den med ris, naanbrød eller en frisk salat for at fuldende måltidet.

Jeg stødte første gang på denne vidunderlige ret under en ferie på Maldiverne, hvor vi boede på Angsana. Siden har den været en favorit i mit køkken, især når jeg længes efter noget krydret og hjertevarmt – eller når minderne om en dejlig ferie skal vækkes til live.
Jeg håber du vil prøve min opskrift 🙂

Chana Aloo Masala - Indisk kikærtegryde med kartofler

Chana Aloo Masala – Indisk kikærtegryde med kartofler

Opskrift på den lækreste vegetarret, Chana Aloo Masala – en indisk kikærtegryde med varme krydderier.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: kikærter, Masala, Vegetar, Vegetarisk, Vegetarisk aftensmad
Samlet tid: 24 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 spsk frisk ingefær, fintrevet – ca. 4 cm
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 450 g kartofler
  • 1 ds tomater – polpa eller passata
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 ds kikærter
  • 50 g frisk spinat
  • 3 spsk persille, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Til servering

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie op i en gryde og steg løg og hvidløg til løgene er klare, og tilsæt derefter revet ingefær.
  • Drys krydderierne over og varm dem igennem et øjeblik, og tilsæt derefter kartofler, passata og bouillon.
    Krydr med salt og friskkværnet peber, og lad retten simre, under låg, til kartoflerne er ved at være møre.
  • Tilsæt kikærter, og varm retten igennem, og rør derefter spinat og persille i, til spinaten flader sammen.
  • Inden servering smages til med salt og friskkværnet peber – og retten serveres med f.eks. ris, flabdørd, naan eller lignende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)