Den lækreste cæsar/caesar pastasalat, – fyldig og lækker, og super nem at lave.
Server denne cæsar pasta salat som måltidssalat til frokost eller til aftensmad, eller server den som tilbehør med eller uden kylling.
Når der er friske ærter i sæson kan det varmt anbefales at toppe pasta salaten med friske ærter, det smager så dejligt, – og bidrager med en skøn friskhed.
Pasta salat a la cæsarsalat, – fuldt med saftig kylling, sprøde brødcroutoner og den lækreste cremede cæsardressing.
Derudover finder du masser af sprød romainesalat, parmesan flager og friske ærter.
Cæsar pastasalat med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 200 g pasta, ukogt vægt
- 4 kyllingebryster (kan undlades)
- 4 små romainesalat
- Olie til stegning
- Friske ærter hvis sæson
- Evt. parmesanflager og persille til toppen
Parmesandressing
- 2 æggeblommer
- 1 fed hvidløg
- 40 g parmesan
- 2 små ansjosfileter
- 2 spsk citron
- 1 dl rapsolie
- 1/4 dl vand, – juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
- Salt og peber
Croutoner
- 1 ciabattabrød eller lignende
- Lidt olie
- Krydderier, – f.eks. tørret persille og hvidløgspulver
Sådan gør du
Brødcroutoner
- Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, – ca. 2 spsk.
- Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
- Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.
Dressing
- Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
- Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, – fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
- Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, – dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.
Salaten
- Kog pastaen som beskrevet på pakken, og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. Lad den dræne og tørre i en sigte.
- Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og steg stykkerne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte. *Stykkerne kan også pensles med lidt olie, krydres med salt og peber og komme en tur på grillen. Læg dem til side og lad dem trække inden de skæres i mundrette stykker.
- Skær eller riv salaten ud i grove stykker.
- Vend pastaen og halvdelen af salaten med med noget af dressingen. Det skal ikke sejle i dressing, men blot så salat og pasta er smurt let ind.
- Anret den "rene" salat, blandingen med pasta/salat/dressing og kylling i en serveringsskål, – eller i 4 dybe tallerkener.*Læg det i lidt forskellige lag, så man får lidt af det hele for hver bid.
- Top med sprøde croutoner, friske ærter og ekstra dressing. Og drys evt. med persille og parmesanflager.