Opskrift på lækker fyldig pastasalat a la cæsar salat, - toppet med sprøde croutoner, kylling og parmesandressing.
Ret Frokost, Hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Salaten
200gpasta, ukogt vægt
4kyllingebryster (kan undlades)
4små romainesalat
Olie til stegning
Friske ærter hvis sæson
Evt. parmesanflager og persille til toppen
Parmesandressing
2æggeblommer
1fedhvidløg
40gparmesan
2små ansjosfileter
2spskcitron
1dlrapsolie
1/4dlvand, - juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
Salt og peber
Croutoner
1ciabattabrød eller lignende
Lidt olie
Krydderier, - f.eks. tørret persille og hvidløgspulver
Sådan gør du
Brødcroutoner
Skær brødet ud i grove stykker og vend dem med en smule olie, - ca. 2 spsk.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og evt. andet krydderi efter eget ønske.
Bag croutonerne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.
Dressing
Hæld æggeblommerne i en minihakker/blender sammen med hvidløg, ansjosfileter, parmesan og citronsaft og blend det godt sammen.
Tilsæt olien lidt ad gangen mens der blendes, - fortsæt til alt olien er brugt og du har et tyk cremet mayonnaise.
Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, - dressingen skal være cremet og ikke for tynd. Smag til med salt og peber.
Salaten
Kog pastaen som beskrevet på pakken, og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. Lad den dræne og tørre i en sigte.
Varm lidt olie på en pande, krydr kyllingen med salt og peber, og steg stykkerne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegte. *Stykkerne kan også pensles med lidt olie, krydres med salt og peber og komme en tur på grillen. Læg dem til side og lad dem trække inden de skæres i mundrette stykker.
Skær eller riv salaten ud i grove stykker.
Vend pastaen og halvdelen af salaten med med noget af dressingen. Det skal ikke sejle i dressing, men blot så salat og pasta er smurt let ind.
Anret den "rene" salat, blandingen med pasta/salat/dressing og kylling i en serveringsskål, - eller i 4 dybe tallerkener.*Læg det i lidt forskellige lag, så man får lidt af det hele for hver bid.
Top med sprøde croutoner, friske ærter og ekstra dressing. Og drys evt. med persille og parmesanflager.