Introducer en smuk og forførende dessert til dit sommerbord med denne skønne butterdejstærte med bagte rabarber og marinerede jordbær. Denne opskrift kombinerer det søde med den syrlige friskhed af rabarber, bagt på sprød butterdej.
Rabarberne røres sammen med vanilje og sukker, hvilket fremhæver den skønne smag. Blanding fordeles på et lag butterdej, og bages sammen med stykker af hvid chokolade, som smelter ind og skaber en dejlig sødme.
Når tærten er færdigbagt og let afkølet, toppes den med et lag lime-marinerede jordbær og en fed creme fraiche med vanilje.
Jordbærrene er marineret i en blanding af frisk limesaft og -skal, mynte, honning og vanilje, der tilføjer en skøn friskhed til tærten.
Denne butterdejstærte med rabarber og marinerede jordbær er den perfekte afslutning på enhver middag eller som et sødt indslag til en brunch. Den er ikke kun en fryd for ganen, men også en fest for øjet, og den vil uden tvivl blive husket af alle, der får lov at smage den.
Butterdejsttærte med rabarber og marinerede jordbær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 60 g hvid chokolade, hakket eller knapper
- 300 g rabarber
- 50 g sukker
- 1/2 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
Marinerede jordbær
- 180 g jordbær, skåret ti tern
- 1 spsk friskpresset limesaft
- 1 spsk honning
- 1 lime, fintrevet skal heraf
- 1/2 vaniljestang + lidt sukker – eller 1 tsk vaniljesukker
- 14 mynteblade, finthakket
Derudover
- 2 dl fed creme fraiche
- 2 tsk vaniljesukker
- Evt. mere mynte
Sådan gør du
- læg butterdejen på et stykke bagepapir, og rids den hele vejen rundt, – ca. 2 cm fra kanten.
- Bag den i en forvarmet ovn i 6 minutter ved 200 grader.
- Skær imens dine rabarber ud i mindre stykker, og bland dem med sukker og vaniljekorn.Mas kornene sammen med lidt af sukkeret inden det blandes, så skiller de sig og fordeler sig bedre.
- Fordel chokoladen på den varme bund, og gør det samme med rabarberstykkerne.
- Bag tærten videre i ca. 16 minutter – eller til den er gylden og sprød i kanterne.
- Bland imens ingredienserne til de marinerede jordbær.Mas kornene fra vaniljestangen med en smule sukker så kornene fordeler sig, og rør dem sammen med jordbær, limeskal, limesaft, hakket mynte og honning.
- Rør også creme fraichen sammen med vaniljesukker.
- Lad tærten køle af i 5-8 minutters tiden inden den toppes med lidt af creme fraichen ,de marinerede jordbær, og evt. ekstra limeskal.Server med resten af creme fraichen ved siden af.