Butterdejsttærte med rabarber og marinerede jordbær
Opskrift på nem desserttærte med sprød butterdej, bagte rabarber og lime marinerede jordbær.
Ret Brød, Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdej, Butterdejstærte, Danske jordbær, Rabarbere
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 6personer
Calories 504kcal
Ingredienser
1rullebutterdej
60ghvid chokolade, hakket eller knapper
300grabarber
50gsukker
1/2vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
Marinerede jordbær
180gjordbær, skåret ti tern
1spskfriskpresset limesaft
1spskhonning
1lime, fintrevet skal heraf
1/2vaniljestang + lidt sukker - eller 1 tsk vaniljesukker
14mynteblade, finthakket
Derudover
2dlfed creme fraiche
2tskvaniljesukker
Evt. mere mynte
Sådan gør du
læg butterdejen på et stykke bagepapir, og rids den hele vejen rundt, – ca. 2 cm fra kanten.
Bag den i en forvarmet ovn i 6 minutter ved 200 grader.
Skær imens dine rabarber ud i mindre stykker, og bland dem med sukker og vaniljekorn.Mas kornene sammen med lidt af sukkeret inden det blandes, så skiller de sig og fordeler sig bedre.
Fordel chokoladen på den varme bund, og gør det samme med rabarberstykkerne.
Bag tærten videre i ca. 16 minutter - eller til den er gylden og sprød i kanterne.
Bland imens ingredienserne til de marinerede jordbær.Mas kornene fra vaniljestangen med en smule sukker så kornene fordeler sig, og rør dem sammen med jordbær, limeskal, limesaft, hakket mynte og honning.
Rør også creme fraichen sammen med vaniljesukker.
Lad tærten køle af i 5-8 minutters tiden inden den toppes med lidt af creme fraichen ,de marinerede jordbær, og evt. ekstra limeskal.Server med resten af creme fraichen ved siden af.