Nem og lækker kartoffeltærte lavet på en bund af butterdej, – perfekt som tilbehør til aftensmaden, sommer grillen eller serveret med en grov salat til frokost eller aften.
Denne her butterdejstærte er smurt med en fetacreme med flødeost, hvidløg og basilikum, toppet med ultra tynde skiver af squash og kartoffel, og til sidste med frisk burrata og pesto.
Den er så nem at lave og den smager ustyrlig godt.
Butterdejstærten kan serveres lun eller kold, begge dele smager vidunderligt, – og er der rester er de perfekte i madpakken.
Butterdejstærte med kartofler, squash og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 2 mellemstore kartofler
- 1/4 squash
- 150 g flødeost
- 80 g feta
- 1 håndfuld friske basilikumblade, hakket
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- Salt og peber
Til toppen
- 3-4 spsk grøn pesto – find opskriften her
- 1 burrata
Sådan gør du
- Læg butterdejen på et stykke bagepapir.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
- Smør kanten med lidt olie eller et sammenpisket æg, drys med sesam og bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
- Rør flødeost, feta, basilikum og hvidløg sammen, og krydr med salt og peber.
- Skær kartofler og squash i tynde skiver, gerne på mandolinjern så der er lige tykke.
- Smør fetacremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den kant du har lavet i dejen. Du kan evt. varme bagsiden af skeen på i noget kogende vand, – så er det nemmere at smøre ud.
- Fordel skiver af kartoffel og squash ovenpå fetacremen, – de må gerne overlappe hinanden, så hele bunden bliver dækket.
- Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader, og lad den køle af i ca. 5 min. inden den serveres.
- Top med burrata revet i mindre stykker, godt med frisk pesto og evt. frisk basilikum.
Dine butterdejstærte ser ubeskrivelig gode ud. Jeg vil lave dem som tilbehør til grillkød. Vi bliver 9 damer, tror du jeg skal lave 2 eller 3? Jeg laver en salat også