Butterdejstærte med kartofler, squash og burrata - Opskrift på butterdejstærte

Butterdejstærte med kartofler, squash og burrata

Nem og lækker kartoffeltærte lavet på en bund af butterdej, – perfekt som tilbehør til aftensmaden, sommer grillen eller serveret med en grov salat til frokost eller aften.
Denne her butterdejstærte er smurt med en fetacreme med flødeost, hvidløg og basilikum, toppet med ultra tynde skiver af squash og kartoffel, og til sidste med frisk burrata og pesto.
Den er så nem at lave og den smager ustyrlig godt.
Butterdejstærten kan serveres lun eller kold, begge dele smager vidunderligt, – og er der rester er de perfekte i madpakken.

Butterdejstærte med kartofler, squash og burrata - Opskrift på butterdejstærte

Butterdejstærte med kartofler, squash og burrata

Nem og lækker butterdejstærte med feta creme, kartofler, squash, pesto og burrata.
5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Grill tilbehør, Sommermad
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 2 mellemstore kartofler
  • 1/4 squash
  • 150 g flødeost
  • 80 g feta
  • 1 håndfuld friske basilikumblade, hakket
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • Salt og peber

Til toppen

Sådan gør du

  • Smør et stykke bagepapir med en smule olie og rul butterdejs rullen ud herpå. Du skal ikke rulle ud med kagerulle, – bare rulle den ud af indpakningen.
  • Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse.
  • Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
  • Rør flødeost, feta, basilikum og hvidløg sammen, og krydr med salt og peber.
  • Skær kartofler og squash i tynde skiver, gerne på mandolinjern så der er lige tykke.
  • Smør fetacremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den kant du har lavet i dejen.
    Du kan evt. varme bagsiden af skeen på i noget kogende vand, – så er det nemmere at smøre ud.
  • Fordel skiver af kartoffel og squash ovenpå fetacremen, – de må gerne overlappe hinanden, så hele bunden bliver dækket.
  • Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader, og lad den køle af i ca. 5 min. inden den serveres.
  • Top med burrata revet i mindre stykker, godt med frisk pesto og evt. frisk basilikum.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Butterdejstærte med kartofler, squash og burrata - Opskrift på butterdejstærte
Butterdejstærte med kartofler, squash og burrata – Opskrift på butterdejstærte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse