Butterdejssnitter med skinke og ost - Butterdej med skinke og ost

Butterdejssnitter med skinke og ost

Butterdejssnitter med skinke og ost
Opskrift på butterdejs hapser med skinke og ost.
Butterdejssnitter med skinke og ost - Butterdej med skinke og ost

Nem opskrift på butterdejstrekanter med skinke, gauda og flødeost med krydderurter. Her får du den nemmeste opskrift på butterdejs hapser, – en skøn snack, der kan forberedes på små 5 minutter, og så bare en tur i ovnen.
Butterdej med skinke og ost – helt klassisk, snasket og lækkert. Butterdejen smøres med flødeost med krydderurter, og derefter et lag af skinke og gauda. Herefter foldes den butterdejen, og rullen skæres ud i trekanter. Det tager absolut ingen tid at forberede den, og så er det ellers bare at pensle med æg, drysse med sesam og bage dem i 20 minutters tid i ovnen.

Server butterdejs hapserne som et let snack til et glas vin, på tapasbordet, som appetizer eller lignende. De smager bedst når de er lune, men kan også serveres kolde. Direkte fra køl vil de blive lidt “hårde” i konsistensen, så vil anbefale at de er enten lune – eller blot har kølet af på bagepladen inden servering.

Butterdejssnitter med skinke og ost - Butterdej med skinke og ost

Butterdejssnitter med skinke og ost

Opskrift på butterdejs hapser med skinke og ost.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Forret, Frokost, Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Appetizer, Butterdej, Hapser
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 6-8 skiver skinke
  • 6-8 skiver gauda – eller andet ost
  • 100 g flødeost – gerne med krydderurter
  • Salt og friskkværnet peber
  • Sammenpisket æg til pensling
  • Sesam
  • Evt. persille

Sådan gør du

  • Rul butterdejen ud af papiret, og smør hele fladen med flødeost. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Læg skinken ovenpå, og slut af med skiveosten. Læg det gerne så skinke og ost er et par cm fra den ene kant – på den lange led.
    Se videoen over opskriften.
  • Fold nu butterdejen/rul den på den lange led, så den danner flere lag. Slut den af med at samlingen vender nedad, og tryk den let flad – uden at mase den.
  • Skær butterdejsstangen i trekanter.
  • Læg dem på et stykke bagepapir, pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 20 minutter.
  • Server dem lune, og drys evt. med en smule persille.

Kommentarer

  1. 5 stars
    De er vildt lækre og super lette at lave.

  2. Hej
    Spændende
    Kan butterdejssnitterne laves dagen før og varmes i ovnen lige før servering
    Med venlig hilsen
    Marian

    • Hej Marian

      Det kan de sagtens ja 🙂
      Du akn evt. give dem et par minutter mindre, så dejen ikke bliver før mørk ved opvarmning dagen efter 🙂

      Kh Dianna

  3. 5 stars
    De er så gode! Herhjemme var både børn og voksne begejstrede

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)