Butterdejssnitter med kanel, æble og marcipan - Nem dessert

Butterdejssnitter med kanel, æble og marcipan

Butterdejssnitter med kanel, æble og marcipan
Opskrift på nemme og lækre butterdejs hapser med kanel, æble og marcipan.
Butterdejssnitter med kanel, æble og marcipan - Nem dessert

De nemmeste butterdejspakker med kanel, æble og marcipan – sprøde udenpå og lækre snaskede indeni.
Her har du en opskrift på en lynhurtig kanel dessert/kage eller sød snack , en kanelsnegl lignende kage – klar på under 30 minutter.
Den færdigkøbte butterdej smøres med en remonce med kanel og revet æble, marcipanen rives over og dejen rulles og skæres i trekanter. Det bliver ikke meget nemmere, og de smager bare så lækkert. Pensl med æg, og drys gerne med lidt kanelsukker inden de kommer i ovnen – uhm det er godt.
Server butterdejssnitterne lune imens de er sprøde, og pak eventuelle rester i en tætlukket pose og opbevar dem ved stuetemperatur. Her holder de sig snaskede og bløde i et par dage.

Desserter med butterdej
Butterdej på rulle er virkelig et taknemmeligt stykkede dej – du kan ikke rigtig gøre noget galt. Butterdej er perfekt i både det salte og det søde køkken – og så er det virkelig nemt at arbejde med.
De her søde butterdejspakker med kanel, æble og marcipan er super lækre, og samtidig virkelig nemme at lave. De smager super dejligt friskbagte, men skulle der være en rest, så er de altså ligeså lækre dagenefter.

Butterdejssnitter med kanel, æble og marcipan - Nem dessert

Butterdejssnitter med kanel, æble og marcipan

Opskrift på nemme og lækre butterdejs hapser med kanel, æble og marcipan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.88 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert, Snack
Køkken: Dansk
Nøgleord: Butterdej, Butterdejsstang, Kanel og æble
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 2 æbler
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 2 tsk kanel
  • 100 g marcipan
  • Æg til pensling
  • Evt. kanelsukker

Sådan gør du

  • Skræl og riv æblerne groft, og mas så meget væde ud som muligt.
  • Bland smør, sukker, æbler og kanel, og rør det sammen til en cremet remonce.
  • Rul butterdejen ud af papiret, og smør hele fladen remoncen.
    Lad gerne fyldet være et par cm fra den ene kant – på den lange led.
  • Riv marcipanen over bunden, så den er godt fordelt.
  • Fold nu butterdejen/rul den på den lange led, så den danner flere lag. Slut den af med at samlingen vender nedad, og tryk den let flad – uden at mase den.
    Se videoen over opskriften.
  • Skær butterdejsstangen i trekanter.
  • Pensl snitterne med sammenpisket æg, og drys dem evt. med kanelsukker.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-20 minutter.
  • Server dem lune.
    Opbevar dem derefter i en tætlukket pose ved stuetemperatur. De holder sig lækre og snaskede et par dage.

Kommentarer

  1. Bettina sloth

    4 stars
    Gode.
    Kan de mon laves i Air fryeren ?

    • Hej Bettina

      Det tror jeg bestemt 🙂
      Tænker temperaturen skal sænkes til 180-185 grader, og så hold øje undervejs 🙂

      Kh Dianna

  2. Kan man undlade marcipanen eller evt, er starte med chokolade?

4.88 from 8 votes (7 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)