Opskrift på nemme og lækre butterdejs hapser med kanel, æble og marcipan.
Ret Brød, Dessert, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdej, Butterdejsstang, Kanel og æble
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1rulle butterdej
2æbler
50gblødt smør
50gsukker
2tskkanel
100gmarcipan
Æg til pensling
Evt. kanelsukker
Sådan gør du
Skræl og riv æblerne groft, og mas så meget væde ud som muligt.
Bland smør, sukker, æbler og kanel, og rør det sammen til en cremet remonce.
Rul butterdejen ud af papiret, og smør hele fladen remoncen.Lad gerne fyldet være et par cm fra den ene kant – på den lange led.
Riv marcipanen over bunden, så den er godt fordelt.
Fold nu butterdejen/rul den på den lange led, så den danner flere lag. Slut den af med at samlingen vender nedad, og tryk den let flad – uden at mase den.Se videoen over opskriften.
Skær butterdejsstangen i trekanter.
Pensl snitterne med sammenpisket æg, og drys dem evt. med kanelsukker.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18-20 minutter.
Server dem lune.Opbevar dem derefter i en tætlukket pose ved stuetemperatur. De holder sig lækre og snaskede et par dage.