
Butterbean masala, eller vegetarisk butter checken, er en smagfuld og fyldig vegetarret, der tager udgangspunkt i den klassiske butter chicken, men her lavet uden kød.
I stedet er retten fyldt med søde kartofler, blomkål og butterbeans, som sammen med den krydrede og cremede tomatsauce giver en mættende ret med masser af varme.
Retten er supernem at lave, og så er den samtidig budgetvenlig – perfekt til hverdagsmad, der mætter hele familien. Hvis du ikke har søde kartofler på lager, kan du sagtens bruge græskar i stedet, og butterbeans kan erstattes af andre hvide bønner.
Server grøn butter chicken med et lækkert fladbrød eller en god portion ris, og top med en klat iskold creme fraiche for at give lidt syre til den krydrede sauce

Butterbean masala
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, skåret i skiver
- 1 spsk ingefær, hakket eller revet
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk mild chilipulver (kan undlades)
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 ds hakkede tomater
- 4 dl fløde
- 1 1/2 dl grøntsagsbouillon
- 400 g sød kartoffel, skåret i mundrette bidder
- 300 g blomkål, i mindre buketter
- 1 ds butterbeans, drænet for væde
- 1 spsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- Ris eller fladbrød
- Creme fraiche
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, og steg løgene klare.
- Tilsæt hvidløg og ingefær og steg med et minuts tid inden krydderier og tomatkoncentrat røres i.
- Tilsæt hakkede tomater, fløde og bouillon og lad saucen småsimre i 5 minutter, og blend den derefter glat.
- Smag saucen til med salt og friskkværnet peber, hæld de søde kartofler ved, læg låg på, og lad retten simre i ca. 10 minutter. Saucen skal boble.
- Tilsæt blomkålen, og lad retten koge videre, fortsat under låg, i ca. 6 minutter – eller til kartoflerne er møre. Blomkålen må gerne have lidt bid.
- Hæld de drænede butterbeans ved, varm retten igennem og smag til med sukker og evt. ekstra krydderier.
- Server med pandestegte fladbrød, ris og creme fraiche.

Shit den er god:-)
Jeg laver denne ret igen og igen! Smager så vanvittigt godt! Mums
Hej Rikke
Ej hvor er det dejligt at høre – tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Jeg skal holde middagsselskab og har tænkt mig at lave din butter chicken.
Der kommer dog to veganere så tænkte på at lave denne ret i en vegansk udgave.
Har du nogle erfaring med at udskifte fløden til et vegansk alternativ? Tror du en vegansk flødeerstatning med enten soja, ris eller kokos vil ødelægge smagen i den her ret?
Tak på forhånd for svar.
Jeg er altid rigtig glad for dine opskrifter så vil helst forsøge mig med denne ret før jeg kigger andre steder for veganske indiske retter…
Mvh. Malene
Hej Malene
Ej hvor er det dejligt at høre – begge opskrifter plejer at være et kæmpe hit 🙂
Jeg har desværre ikke selv prøvet med veganske alternativer i fløden, men jeg tror altså absolut ikke det er noget problem at erstatte med det. Har andre retter hvor jeg har fået beskeder fra følgere om at de har erstattet med vegansk fløde uden problemer, og tror ikke det vil ødelægge smagen 🙂
Håber du bliver glad for resultatet, og tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna