Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Butterbean masala
Opskrift på butterbean masala - en grøn butter chicken med masser af fylde.
Ret
Hovedret
Køkken
Indisk
Nøgleord
Butter beans, Bønner, Vegetar, Vegetarisk, Vegetarisk aftensmad
Samlet tid
35
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
25
g
smør
1
løg, grofthakket
3
fed
hvidløg, skåret i skiver
1
spsk
ingefær, hakket eller revet
2
tsk
garam masala
1
tsk
stødt spidskommen
1
tsk
stødt koriander
1
tsk
gurkemeje
1
tsk
mild chilipulver (kan undlades)
3
spsk
tomatkoncentrat
1
ds
hakkede tomater
4
dl
fløde
1 1/2
dl
grøntsagsbouillon
400
g
sød kartoffel, skåret i mundrette bidder
300
g
blomkål, i mindre buketter
1
ds
butterbeans, drænet for væde
1
spsk
sukker
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Ris eller fladbrød
Creme fraiche
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og steg løgene klare.
Tilsæt hvidløg og ingefær og steg med et minuts tid inden krydderier og tomatkoncentrat røres i.
Tilsæt hakkede tomater, fløde og bouillon og lad saucen småsimre i 5 minutter, og blend den derefter glat.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber, hæld de søde kartofler ved, læg låg på, og lad retten simre i ca. 10 minutter. Saucen skal boble.
Tilsæt blomkålen, og lad retten koge videre, fortsat under låg, i ca. 6 minutter - eller til kartoflerne er møre. Blomkålen må gerne have lidt bid.
Hæld de drænede butterbeans ved, varm retten igennem og smag til med sukker og evt. ekstra krydderier.
Server med pandestegte fladbrød, ris og creme fraiche.
Video