Butter bean masala - Opskrift på vegetarisk butter chicken

Butterbean masala

Butterbean masala
Opskrift på butterbean masala - en grøn butter chicken med masser af fylde.
Butter bean masala - Opskrift på vegetarisk butter chicken

Butterbean masala, eller vegetarisk butter checken, er en smagfuld og fyldig vegetarret, der tager udgangspunkt i den klassiske butter chicken, men her lavet uden kød.
I stedet er retten fyldt med søde kartofler, blomkål og butterbeans, som sammen med den krydrede og cremede tomatsauce giver en mættende ret med masser af varme.

Retten er supernem at lave, og så er den samtidig budgetvenlig – perfekt til hverdagsmad, der mætter hele familien. Hvis du ikke har søde kartofler på lager, kan du sagtens bruge græskar i stedet, og butterbeans kan erstattes af andre hvide bønner.
Server grøn butter chicken med et lækkert fladbrød eller en god portion ris, og top med en klat iskold creme fraiche for at give lidt syre til den krydrede sauce

Butter bean masala - Opskrift på vegetarisk butter chicken

Butterbean masala

Opskrift på butterbean masala – en grøn butter chicken med masser af fylde.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Nøgleord: Butter beans, Bønner, Vegetar, Vegetarisk, Vegetarisk aftensmad
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 1 spsk ingefær, hakket eller revet
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk mild chilipulver (kan undlades)
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1 ds hakkede tomater
  • 4 dl fløde
  • 1 1/2 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g sød kartoffel, skåret i mundrette bidder
  • 300 g blomkål, i mindre buketter
  • 1 ds butterbeans, drænet for væde
  • 1 spsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • Ris eller fladbrød
  • Creme fraiche

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, og steg løgene klare.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og steg med et minuts tid inden krydderier og tomatkoncentrat røres i.
  • Tilsæt hakkede tomater, fløde og bouillon og lad saucen småsimre i 5 minutter, og blend den derefter glat.
  • Smag saucen til med salt og friskkværnet peber, hæld de søde kartofler ved, læg låg på, og lad retten simre i ca. 10 minutter. Saucen skal boble.
  • Tilsæt blomkålen, og lad retten koge videre, fortsat under låg, i ca. 6 minutter – eller til kartoflerne er møre. Blomkålen må gerne have lidt bid.
  • Hæld de drænede butterbeans ved, varm retten igennem og smag til med sukker og evt. ekstra krydderier.
  • Server med pandestegte fladbrød, ris og creme fraiche.
Butter bean masala - Opskrift på vegetarisk butter chicken
Butter bean masala – Opskrift på vegetarisk butter chicken

Linkede opskrifter

  1. Anonym

    5 stars
    Shit den er god:-)

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)