Lækker sprød pizzabund toppet med alt det bedste fra en klassisk burger, – oksekød, sprød salat, tomat, løg og hjemmelavet burgerdressing.
Sådan en skøn salatpizza er et super lækkert og lidt anderledes alternativ til den klassiske pizza topping, – og de sprøde kolde og friske elementer klæder denne pizza super godt. Slut af med den lækreste hjemmelavede burgerdressing, – så bliver det altså ikke meget bedre. En klar favorit herhjemme.
bruger pizza
Opskrift på pizza toppet med alt det bedste fra en Bic Mac burger.
Ingredienser
- 1 portion pizzadej
- Tomatsauce
- 1 ds hakkede tomater
- 1 stort løg, fint hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Olivenolie
- Salt og peber
- Frisk basilikum, - kan undlades
- Topping
- 250 g hakket oksekød
- 350 g revet cheddar
- 1/2 iceberg salat, fintsnittet
- 2 tomater, skåret i skiver
- 1 lille løg, skåret i ringe
- Bic mac dressing
- 1 1/2 dl mayonnaise, - vælg en god én, Hellmanns eller lignendes
- 2 spsk ketchup
- 1 tsk sennep
- 10 skiver syltede agurker
- 1/2 tsk løg pulver
- 1/4 tsk røget paprika (kan erstattes af almindelig paprika)
- 1/4 tsk paprika
- Salt og hvid peber
Fremgangsmåde
Tomatsauce Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.
Topping Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel en god håndfuld cheddar på hver, - gem lidt til bagefter.
Top med klatter af råt oksekød og drys det sidste cheddar over, - krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne i ca. 15 min. ved 250 grader.
Lad pizzaen hvile et øjeblik inden de toppes med masser af finthakket iceberg, friske tomater, løgringe og hjemmelavet burgerdressing.


