Lækre saftige burgers med gambas al ajillo og cremet dilddressing. Tigerrejerne er tilberedt i en smør/olie blanding med chili, hvidløg og persille, – masser af smag, nemt og virkelig lækkert.
Jeg har lavet en cremet dilddressing som jeg bruger i denne burger med hvidløgsrejer, synes det smager fantastisk – og så har jeg serveret de lækreste hjemmelavede ovnfritter til.
Burger med hvidløgsrejer – Gambas al ajillo burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 stk burgerboller – klik her for opskrift på hjemmelavet brioche
- 4 håndfulde sprøde salater, – jeg bruger feldsalat og ruccola
Gambas al ajillo
- 600 g rå tigerrejer, kæmpe rejer eller lignende
- 1 rød chili, med eller uden kerner – smag selv til
- 8 fed hvidløg, fint revet eller presset
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 100 g smør
- 1 dl olivenolie
- Salt og peber
Dilddressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 bdt frisk dild, finthakket
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijon
- 1/2 tsk løgpulver – kan undlades
- Salt og peber
Sådan gør du
Dilddressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
- Opbevar den på køl til den skal serveres.
Gambas al ajillo
- Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Snit chilien, smag den og vurder ud fra styrken hvor meget du ønsker i blandingen.
- Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 min. så blandingen tager god smag. Tilsæt til sidst persillen.
- Fordel rejerne i et lille fad, overhæld dem med den varme olieblanding, og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.
Burger
- Varm burgerbollerne.
- Smør underbollerne med dilddressing og top med en god håndfuld salat på hver.
- Fordel rejerne mellem burgerne. Dryp også med noget af smør/olieblandingen, – sørg for at der kommer både hvidløg og chili med over rejerne, det giver en fantastisk smag.
- Slut af med top bollen, som også smøres med dilddressing.
Jeg elsker denne version af en burger!! Tak for opskriften.
Hej Jannike
Ej hvor er det bare godt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Perfekt. Smager frisk og nærmest himmelsk og føles noget mindre tungt i maven end okse-burgere. Det, der tager mest tid, er at optø rejerne og fjerne tarmene.
Hej Mette
Hvor er det dejligt at høre 🙂
Og jeg giver dig helt ret – den ligger nemlig meget mere let end en okseburger 🙂
Kh Dianna