Burger med hvidløgsrejer - Gambas al ajillo burger
Opskrift på lækre saftige burgers med chili hvidløgsrejer og cremet dilddressing.
Del via email

Lækre saftige burgers med gambas al ajillo og cremet dilddressing. Tigerrejerne er tilberedt i en smør/olie blanding med chili, hvidløg og persille, – masser af smag, nemt og virkelig lækkert.
Jeg har lavet en cremet dilddressing som jeg bruger i denne burger med hvidløgsrejer, synes det smager fantastisk – og så har jeg serveret de lækreste hjemmelavede ovnfritter til.

Burger med hvidløgsrejer – Gambas al ajillo burger
Opskrift på lækre saftige burgers med chili hvidløgsrejer og cremet dilddressing.
Udskriv
Pin
Bedøm
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 4 stk burgerboller – klik her for opskrift på hjemmelavet brioche
- 4 håndfulde sprøde salater, – jeg bruger feldsalat og ruccola
Gambas al ajillo
- 600 g rå tigerrejer, kæmpe rejer eller lignende
- 1 rød chili, med eller uden kerner – smag selv til
- 8 fed hvidløg, fint revet eller presset
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 100 g smør
- 1 dl olivenolie
- Salt og peber
Dilddressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 bdt frisk dild, finthakket
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijon
- 1/2 tsk løgpulver – kan undlades
- Salt og peber
Sådan gør du
Dilddressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
- Opbevar den på køl til den skal serveres.
Gambas al ajillo
- Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Snit chilien, smag den og vurder ud fra styrken hvor meget du ønsker i blandingen.
- Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 min. så blandingen tager god smag. Tilsæt til sidst persillen.
- Fordel rejerne i et lille fad, overhæld dem med varme olieblanding, og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.
Burger
- Varm burgerbollerne.
- Smør underbollerne med dilddressing og top med en god håndfuld salat på hver.
- Fordel rejerne mellem burgerne. Dryp også med noget af smør/olieblandingen, – sørg for at der kommer både hvidløg og chili med over rejerne, det giver en fantastisk smag.
- Slut af med top bollen, som også smøres med dilddressing.

