Gambas al ajillo burger - Opskrift på burger med hvidløgsrejer

Burger med hvidløgsrejer – Gambas al ajillo burger

Burger med hvidløgsrejer - Gambas al ajillo burger
Opskrift på lækre saftige burgers med chili hvidløgsrejer og cremet dilddressing.
Gambas al ajillo burger - Opskrift på burger med hvidløgsrejer

Lækre saftige burgers med gambas al ajillo og cremet dilddressing. Tigerrejerne er tilberedt i en smør/olie blanding med chili, hvidløg og persille, – masser af smag, nemt og virkelig lækkert.
Jeg har lavet en cremet dilddressing som jeg bruger i denne burger med hvidløgsrejer, synes det smager fantastisk – og så har jeg serveret de lækreste hjemmelavede ovnfritter til.

Gambas al ajillo burger - Opskrift på burger med hvidløgsrejer

Burger med hvidløgsrejer – Gambas al ajillo burger

Opskrift på lækre saftige burgers med chili hvidløgsrejer og cremet dilddressing.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Spansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Gambas al ajillo

  • 600 g rå tigerrejer, kæmpe rejer eller lignende
  • 1 rød chili, med eller uden kerner – smag selv til
  • 8 fed hvidløg, fint revet eller presset
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • 100 g smør
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber

Dilddressing

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 bdt frisk dild, finthakket
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijon
  • 1/2 tsk løgpulver – kan undlades
  • Salt og peber

Sådan gør du

Dilddressing

  • Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
  • Opbevar den på køl til den skal serveres.

Gambas al ajillo

  • Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Snit chilien, smag den og vurder ud fra styrken hvor meget du ønsker i blandingen.
  • Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 min. så blandingen tager god smag. Tilsæt til sidst persillen.
  • Fordel rejerne i et lille fad, overhæld dem med den varme olieblanding, og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.

Burger

  • Varm burgerbollerne.
  • Smør underbollerne med dilddressing og top med en god håndfuld salat på hver.
  • Fordel rejerne mellem burgerne. Dryp også med noget af smør/olieblandingen, – sørg for at der kommer både hvidløg og chili med over rejerne, det giver en fantastisk smag.
  • Slut af med top bollen, som også smøres med dilddressing.
Gambas al ajillo burger - Opskrift på burger med hvidløgsrejer
Gambas al ajillo burger – Opskrift på burger med hvidløgsrejer
Gambas al ajillo burger - Opskrift på burger med hvidløgsrejer
Gambas al ajillo burger – Opskrift på burger med hvidløgsrejer


Kommentarer

  1. Jannike

    5 stars
    Jeg elsker denne version af en burger!! Tak for opskriften.

  2. Mette G. C.

    Perfekt. Smager frisk og nærmest himmelsk og føles noget mindre tungt i maven end okse-burgere. Det, der tager mest tid, er at optø rejerne og fjerne tarmene.

    • Hej Mette

      Hvor er det dejligt at høre 🙂
      Og jeg giver dig helt ret – den ligger nemlig meget mere let end en okseburger 🙂

      Kh Dianna

5 from 13 votes (12 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)