Big Mac pommes. Den lækreste snaskede comfy ret med pommes frites der er toppet med alt det gode fra en klassisk Big Mac burger.
Jeg lavede denne her omgang, da jeg lå inde med masser af rester fra mine Big Mac wraps – find opskriften her. Og hold nu op hvor blev det bare lækkert.
Jeg vil anbefale at bruge en cheddar blok som du selv river, til at toppe dine Big Mac fritter med, – det er meget bedre end det der allerede er lavet. *Ellers læs note i opskriften omkring anbefaling ved brug af cheddar der er revet på forhånd.
Det er rigtig comfort food, – perfekt til hverdag eller en træt søndag.
Big Mac Fritter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg pommes frites
- 180 g cheddar, revet
- 1 portion Big Mac dressing – klik her for opskrift
- 1 lille løg, finthakket
- 3 syltede agurker, finthakket
- Hjertesalat, romaine eller iceberg, snittet
Big Mac kød
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg, løg, finthakket
- 1 grøn peber, finthakket
- 1 gulerod, skåret i bitte små tern
- 2 1/2 tsk paprika
- 3/4 tsk hvidløgspulver
- 3/4 tsk løgpulver
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Smid pommes fritesene i ovnen, og tilbered dem som beskrevet på posen.*Lav i mellemtiden også din Big Mac dressing klar.
- Varm lidt olie på en pande, og steg løgene af et par minutter.
- Tilsæt kødet og brun det godt af, – og hæld derefter gulerødder, peberfrugt og krydderierne ved og smag til med salt og peber.*Kødet skal ikke have så lang tid. Så lav det når der er ca. 15-20 minutter tilbage, af tilberednings tiden på pommes fritesene, – så er det varmt og klar.
- Krydr pommes fritesene med salt, og fordel den ene halvdel i en stor eller dyb tallerken.
- Top med revet cheddar, halvdelen af kødet og lidt salat. Læg derefter de sidste pommes frites på toppen, top med revet cheddar og kød, og fordel lidt salat, finthakket løg, syltet agurk og Big Mac dressing på toppen. Server resten af dressing ved siden af, og gerne ekstra salat.*Det er vigtigt at både pommes frites og kødet er varmt når retten samles, ellers smelter osten ikke. *Køber du færdigrevet cheddar kræver det gerne lidt mere varme for at smelte, – så der vil jeg anbefale at samle de tilberedte pommes frites, kød og cheddar, og lige give det en hurtig tur i ovnen. Top derefter med med salat, løg, syltede agurker og dressing.