Bedstefars skæg kage - Opskrift med marcipan, citron og hindbær

Bedstefars skæg med marcipan, citron og hindbær

Bedstefars skæg med marcipan, citron og hindbær
Opskrift på lækker klassisk Bedstefars skæg kage med marcipan, citron og hindbær.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm
Bedstefars skæg kage - Opskrift med marcipan, citron og hindbær

En skøn klassisk bradepandekage, Bedstefars skæg, piftet op med lidt marcipan, citron og en lækker hjemmelavet let syrlig hindbær marmelade.
Denne her kage smager bare så dejligt, en virkelig lækker kombination af det søde og syrlige, og bare en skøn svampet og snasket kage med bagt marengs på toppen.
Den er virkelig nem at bage, og hindbær laget kan selvfølgelig erstattes af en hvilken som helt marmelade, – hjemmelavet som købt.

Bedstefars skæg kage - Opskrift med marcipan, citron og hindbær

Bedstefars skæg med marcipan, citron og hindbær

Opskrift på lækker klassisk Bedstefars skæg kage med marcipan, citron og hindbær.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal0 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kagen

  • 200 g

    sukker

  • 250 g

    hvedemel

  • 200 g

    smør

  • 100 g

    marcipan, revet

  • 2 dl

    mælk, gerne sødmælk

  • 4

    æggeblommer

  • 2 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 1/2 citron, fintrevet skal heraf

Hindbær marmelade

  • 100 g

    hindbær

  • 50 g

    sukker

  • 1/4 citron, saften heraf

Marengs

  • 200 g

    sukker

  • 4

    æggehvider

  • 1/2

    vaniljestang, kornene heraf blandet med lidt sukker

  • 1 tsk

    citronsaft

Sådan gør du

Hindbær marmelade

  • Hæld hindbær, sukker og citronsaft i en gryde, kog op og lad derefter marmeladen småkoge i ca. 10-15 min., - rør jævnligt.
  • Lad marmeladen køle af imens kagen laves.

Kagen

  • Smelt smørret i en gryde og hæld mælken over, - sluk for blusset og stil til side.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse og vend marcipan og citronskal heri.
  • Bland alle de tørre ingredienser, og rør halvdelen af dem i ovenstående masse. Brug gerne en sigte, - så undgår du klumper.
  • Vend derefter den afkølede smør/mælkeblanding i, og til sidste, de sidste tørre ingredienser.
  • Hæld kagemassen i en smurt form på ca. 30x20 cm., og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 18 min.
  • Pisk i mellemtiden æggehvider stive og tilsæt sukker og vanilje lidt af gange. Pisk grundigt imens, til du har en lækker sej marengs og pisk citronsaften heri.
  • Tag kagen ud af ovnen, - det er vigtigt den har sat sig, så du kan smøre topping på uden den falder sammen.
  • Smør forsigtigt kagen med hindbær marmelade og derefter et lækkert tykt lag marengs. Marengsen smøres nemmest ud ved at fordele marengsmassen ned over kagen, og så bruge 2 skeer til at “trække den fra hinanden” ud til kanterne.
  • Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere ca. 15 min.
  • Lad kagen køle af inden den skæres ud og serveres.
Bedstefars skæg kage - Opskrift med marcipan, citron og hindbær
Bedstefars skæg kage – Opskrift med marcipan, citron og hindbær
Bedstefars skæg kage - Opskrift med marcipan, citron og hindbær
Bedstefars skæg kage – Opskrift med marcipan, citron og hindbær
Bedstefars skæg kage - Opskrift med marcipan, citron og hindbær
Bedstefars skæg kage – Opskrift med marcipan, citron og hindbær

Kommentarer

  1. Mette Børve-Jørgensen

    Den allerbedste udgave af kagen jeg har prøvet, bunden var dejlig svampet og fugtig i konsistensen ,,lagde ikke marmelade mellem kage og marengs.
    Super kage

  2. Helle Hedtoft Hvarregaard

    Har bagt den 2 gange nu, og har ellers aldrig bagt lignende før. Den var lige i skabet hver gang( sku lige ha 3 min. mere i ovnen). Har fået ros fra alle som har smagt den, og den er helt klart min ynglings kage nu.
    Har du et fif til at rive marcipanen. Er det stuetemperatur synes jeg ikke det kan rives, og når det er frossent, er det mega hårdt og næsten ikke til at holde til i armen. ‍♀️

4.67 from 15 votes (15 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)