Opskrift på lækker klassisk Bedstefars skæg kage med marcipan, citron og hindbær.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm
Samlet tid 45 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
Kagen
200g
sukker
250g
hvedemel
200g
smør
100g
marcipan, revet
2dl
mælk, gerne sødmælk
4
æggeblommer
2 1/2tsk
bagepulver
1 1/2tsk
vaniljesukker
1/2 citron, fintrevet skal heraf
Hindbær marmelade
100g
hindbær
50g
sukker
1/4 citron, saften heraf
Marengs
200g
sukker
4
æggehvider
1/2
vaniljestang, kornene heraf blandet med lidt sukker
1tsk
citronsaft
Sådan gør du
Hindbær marmelade
Hæld hindbær, sukker og citronsaft i en gryde, kog op og lad derefter marmeladen småkoge i ca. 10-15 min., - rør jævnligt.
Lad marmeladen køle af imens kagen laves.
Kagen
Smelt smørret i en gryde og hæld mælken over, - sluk for blusset og stil til side.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse og vend marcipan og citronskal heri.
Bland alle de tørre ingredienser, og rør halvdelen af dem i ovenstående masse. Brug gerne en sigte, - så undgår du klumper.
Vend derefter den afkølede smør/mælkeblanding i, og til sidste, de sidste tørre ingredienser.
Hæld kagemassen i en smurt form på ca. 30x20 cm., og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 18 min.
Pisk i mellemtiden æggehvider stive og tilsæt sukker og vanilje lidt af gange. Pisk grundigt imens, til du har en lækker sej marengs og pisk citronsaften heri.
Tag kagen ud af ovnen, - det er vigtigt den har sat sig, så du kan smøre topping på uden den falder sammen.
Smør forsigtigt kagen med hindbær marmelade og derefter et lækkert tykt lag marengs. Marengsen smøres nemmest ud ved at fordele marengsmassen ned over kagen, og så bruge 2 skeer til at “trække den fra hinanden” ud til kanterne.
Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere ca. 15 min.
Lad kagen køle af inden den skæres ud og serveres.