Lækre, saftige og smør møre short ribs med hjemmelavet barbecuesauce.
48 timer i sous vide ved 70 grader, en halv time i barbecue marinade og så en tur på grillen, – jeg tror aldrig jeg har smagt noget lignende.
De her short ribs købte vi med hjem fra Fanø, og de skal helt sikekr med hjem i fryseren hver gang vi er der ovre, wow. På gården guidede de os i tilberedningen, – og jeg må indrømme at jeg var lidt skeptisk da jeg tog dem ud af posen efter 48 timer sous vide. Kødet er smør mørt og falder let fra hinanden, så håndter det forsigtigt.
Kødet falder fra hinanden, konsistensen af kødet er mørt og saftig og nærmest sprængt, – virkelig helt igennem fantastisk stykke kød til grillen.
Barbecue Short Ribs
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 1/2-2 kg Short Ribs
- 10 peberkorn
- 1 spsk groft salt
- 2-3 dl barbecue sauce, – gerne hjemmelavet
Sådan gør du
- Gnid benene med salt og pak dem i dobbelt vakuum pose sammen sammen med peberkornene. Benene har skarpe kanter, det er derfor jeg bruger dobbelt pose, – så jeg sikre der ikke går hul under tilberedning.
- Lad benene tilberede sous vide i 48 timer ved 70 grader.
- Tag benene ud af posen, smør dem med hjemmelavet barbecue sauce og lad dem hvile i ca. 30 min. Kødet er meget mørt, så håndter det forsigtigt, så ikke det falder fra hinanden.
- Grill stykkerne over direkte varme og pensl med mere barbecue sauce under tilberedning. Vend dem forsigtigt så ikke de går i stykker, og grill dem på alle sider til barbecue saucen er karamelliseret.
- Server dem med masser af lækkert grill tilbehør.