Bagt havregrød er en drøn nemt at lave, – og en super god måde at få et godt og mættende (morgen)måltid på.
Det er fyldt med proteiner og kostfibre, – og så mætter det godt og længe.
Denne portion bagte havregrød med peanutbutter og chokolade giver til 2 lidt større ramekiner på ca. 250 ml, – eller 4 mindre.
Du kan også, hvis du ikke har nogle mindre porcelænsskåle, fylde dejen i muffinforme – der får du til ca. 8 stk. De er også perfekte at tage med i madpakken.
Bagt havergrød med chokolade kan med fordel toppes med en smule skyr eller græsk yoghurt, lidt hakkede nødder eller friske jordbær.
Bagt havregrød i Airfryer – Bagt havregrød med chokolade og peanutbutter i Airfryer
Du kan sagtens tilberede bagt havregrød i Airfryer, – det er både nemt og hurtigt.
I min Airfryer skal den have 10 minutter ved 170 grader, og derefter lader jeg den hvile i ca. 5-8 minutter udenfor Airfryeren, – så er konsistensen perfekt.
Opvarmning af bagt havregrød
Du kan sagtens opvarme en portion bagt havregrød, – derfor kan du med fordel sætte en portion på køl, hvis den ikke bliver spist.
Den opvarmes nemt og hurtigt i mikroovnen, hvor den ikke skal have meget mere end 30-45 sekunder.
Bagt havregrød med peanutbutter og chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl havregryn
- 1 dl mælk (brug det du ønsker)
- 2 æg
- 1 moden banan
- 2 spsk peanutbutter
- 1 spsk sirup eller honning
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 30 g mørk chokolade, knapper eller grofthakket
Toppings (kan undlades9
- Hakket chokolade
- Peanutbutter
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne (undtagen chokoladen) i en blendere, minihakker eller lignende, – og blend til du har en glat masse.
- Smør dine forme med en smule smør eller olie, og fordel dejen heri.*Fyld dem kun så dejen er ca. 1 cm fra kanten, – de hæver under bagning.
- Drys chokoladen ovenpå og vend det forsigtigt rundt i toppen af dejen.
- Bag havregrøden i en forvarmet ovn i ca. 16-18 minutter ved 180 grader.*Lad den bagte havregrød hvile i 5-8 minutter inden den serveres.
- Top den bagte havregrød med f.eks. chokolade og peanutbutter, – det vil smelte let hvis du topper dem efter 5 minutter. Prøv også med lidt skyr eller græsk yoghurt, tern af friske jordbær, hakkede nødder eller lignende.
Bagt havregrød i Airfryer
- Du kan også tilberede din havregrød i Airfryer.Følg trin 1-3 ovenfor, og bag derefter din havregrød i Airfryer ved 170 grader i ca. 10 minutter.*Tilberedningstiden kan variere alt efter hvisken Airfryer du har, – men vær opmærksom på at grøden sætter sig yderligere når den hviler.
Kan man ikke også bage dem i microovn? Jeg har ikke airfryer, men har selvfølgelig alm. ovn
Hej Christina
Det kan man da helt sikkert godt, men har desværre ikke selv prøvet 🙂
Kh Dianna
Kan man mon lave “dejen” klar aftenen forinden og bage den om morgenen?
Hej Fie
Det har jeg faktisk ikke prøvet.
Bagepulveret aktiveres så snart det blandes med våde ingredienser, så det vil nok miste sin hæveevne tror jeg.
Kh Dianna
Kan de mon fryses, hvis man bager i muffinsforme?
Hej Rikke
Det tænker jeg absolut du kan 🙂
Kh Dianna
Jeg har med stor succes lavet dem i ovnen tidligere, men denne gang havde jeg hverken bagepulver eller muffinforme, så jeg bagte dem på panden som små pandekager. Det fungerede fremragende. Tak for en fantastisk opskrift
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre – tippet er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna