
Bagt havregrød er en drøn nemt at lave, – og en super god måde at få et godt og mættende (morgen)måltid på.
Det er fyldt med proteiner og kostfibre, – og så mætter det godt og længe.
Denne portion bagte havregrød med peanutbutter og chokolade giver til 2 lidt større ramekiner på ca. 250 ml, – eller 4 mindre.
Du kan også, hvis du ikke har nogle mindre porcelænsskåle, fylde dejen i muffinforme – der får du til ca. 8 stk. De er også perfekte at tage med i madpakken.
Bagt havergrød med chokolade kan med fordel toppes med en smule skyr eller græsk yoghurt, lidt hakkede nødder eller friske jordbær.
Bagt havregrød i Airfryer – Bagt havregrød med chokolade og peanutbutter i Airfryer
Du kan sagtens tilberede bagt havregrød i Airfryer, – det er både nemt og hurtigt.
I min Airfryer skal den have 10 minutter ved 170 grader, og derefter lader jeg den hvile i ca. 5-8 minutter udenfor Airfryeren, – så er konsistensen perfekt.
Cosori Rabatkode – Få 15% med koden GM15
Annonce – Samarbejde med cosori.dk
Opvarmning af bagt havregrød
Du kan sagtens opvarme en portion bagt havregrød, – derfor kan du med fordel sætte en portion på køl, hvis den ikke bliver spist.
Den opvarmes nemt og hurtigt i mikroovnen, hvor den ikke skal have meget mere end 30-45 sekunder.

Bagt havregrød med peanutbutter og chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl havregryn
- 1 dl mælk (brug det du ønsker)
- 2 æg
- 1 moden banan
- 2 spsk peanutbutter
- 1 spsk sirup eller honning
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 30 g mørk chokolade, knapper eller grofthakket
Toppings (kan undlades9
- Hakket chokolade
- Peanutbutter
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne (undtagen chokoladen) i en blendere, minihakker eller lignende, – og blend til du har en glat masse.
- Smør dine forme med en smule smør eller olie, og fordel dejen heri.*Fyld dem kun så dejen er ca. 1 cm fra kanten, – de hæver under bagning.
- Drys chokoladen ovenpå og vend det forsigtigt rundt i toppen af dejen.
- Bag havregrøden i en forvarmet ovn i ca. 16-18 minutter ved 180 grader.*Lad den bagte havregrød hvile i 5-8 minutter inden den serveres.
- Top den bagte havregrød med f.eks. chokolade og peanutbutter, – det vil smelte let hvis du topper dem efter 5 minutter. Prøv også med lidt skyr eller græsk yoghurt, tern af friske jordbær, hakkede nødder eller lignende.
Bagt havregrød i Airfryer
- Du kan også tilberede din havregrød i Airfryer.Følg trin 1-3 ovenfor, og bag derefter din havregrød i Airfryer ved 170 grader i ca. 10 minutter.*Tilberedningstiden kan variere alt efter hvisken Airfryer du har, – men vær opmærksom på at grøden sætter sig yderligere når den hviler.
