Bagt havregrød er en super nem og lækker måde at få et godt og mættende (morgen)måltid på. Det kan laves på ganske kort tid, og så smager det bare helt fantastisk, – næsten som at spise et stykke kage.
Det er fyldt med proteiner og fibre, – og mætter godt og længe.
Denne portion bagte havregrød svarer til 2 lidt større ramekiner på ca. 250 ml, – eller 4 mindre.
Du kan også, hvis du ikke har nogle mindre porcelænsskåle, fylde dejen i muffinforme – der får du til ca. 8 stk.
Bagt havergrød med æble og kanel kan med fordel toppes med en smule skyr eller græsk yoghurt, lidt hakkede nødder og friske æbler. Det klæder smagene fantastisk, og gør den frisk og lækker.
Bagt havregrød i Airfryer – Bagt havregrød med æble og kanel i Airfryer
Du kan sagtens tilberede bagt havregrød i Airfryer, – det er både nemt og hurtigt.
I min Airfryer skal havregrøden have 10 minutter ved 170 grader, og derefter lader jeg den hvile i ca. 5-8 minutter udenfor Airfryeren, – så er konsistensen perfekt.
Opvarmning af bagt havregrød
Du kan sagtens opvarme en portion bagt havregrød, – derfor kan du med fordel sætte en portion på køl, hvis den ikke bliver spist.
Den opvarmes nemt og hurtigt i mikroovnen, hvor den ikke skal have meget mere end 30-45 sekunder.
Bagt havregrød med æble og kanel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bagt havregrød med æble og kanel
- 2 1/2 dl havregryn
- 1 dl mælk (brug det du plejer)
- 2 æg
- 1 moden banan
- 1 spsk sirup eller honning
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1/2 æble, skåret i små tern
- Lidt smør eller olie til formene
Toppings (kan undlades)
- Græsk yoghurt eller skyr
- Æble, skåret i små tern
- Grofthakkede nødder
- Honning
Sådan gør du
Bagt havregrød med æble og kanel
- Hæld alle ingredienserne (undtagen æblerne) i en blendere, minihakker eller lignende, – og blend til du har en glat masse.
- Smør dine forme med en smule smør eller olie, og fordel dejen heri.*Fyld dem kun så dejen er ca. 1 cm fra kanten, – de hæver under bagning.
- Drys æblerne ovenpå og vend dem forsigtigt rundt i toppen af dejen.
- Bag havregrøden i en forvarmet ovn i ca. 16-18 minutter ved 180 grader.*Lad den bagte havregrød hvile i 5-8 minutter inden den serveres.
- Top den evt. med skyr eller græsk yoghurt, tern af frisk æble, hakkede nødder og honning.
Bagt havregrød i Airfryer
- Du kan også tilberede din havregrød i Airfryer.Følg trin 1-3 ovenfor, og bag derefter din havregrød i Airfryer ved 170 grader i ca. 10 minutter.*Tilberedningstiden kan variere alt efter hvisken Airfryer du har, – men vær opmærksom på at grøden sætter sig yderligere når den hviler.