Baba Ganoush - Baba Ghanoush

Baba Ganoush

Baba ganoush
Opskrift på nem og lækker baba ghanoush, - en skøn aubergine dip.
Baba Ganoush - Baba Ghanoush

Lækker cremet aubergine dip, baba ghanoush, – helt vidunderlig på tapas bordet, som frokost snack eller som dip til kød, grøntsager, fladbrød eller hjemmelavede tortilla chips.
Baba Ganoush er en libanesiske dip lavet med bagte auberginer, – super nem at lave, og så smager den simpelthen så dejligt.
Hjemmelavet baba ganoush holder sig fint på køl i 3-4 dage, – du kan mose den med en gaffel eller du kan give den en hurtig tur i minihakkeren hvis du ønsker den mere glat.
For at få en lækker baba ganoush er det vigtigt at auberginerne bages til de er helt møre, – på den måde fjerner du den bitre smag. Derudover er det vigtigt at få så meget væde ud af de bagte auberginer som muligt, – denne er nemlig også bitter og vil også gøre dip dip tynd.
Brug en god lys tahin, eller lave en selv – den giver masser af smag, og er derfor en stor del af resultatet.
Og smag altid selv dippen til, – nogle elsker tahin og vil have meget mere tahin i, nogle mere syre og andre mere spidskommen.

Baba Ganoush - Baba Ghanoush

Baba ganoush

Opskrift på nem og lækker baba ghanoush, – en skøn aubergine dip.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.94 fra 15 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Libanesisk
Nøgleord: Aubergine, Aubergine dip
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 mellemstore aubergine
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 3 spsk tahin – klik her for opskrift
  • 2 spsk græsk yoghurt – kan undlades
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2-1 citron, saften heraf
  • 1/4 tsk spidskommen
  • Salt
  • Olie til pensling

Topping

  • Ristede pinjekerner
  • Finthakket persille
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Halver auberginerne og smør dem med lidt olivenolie på skærefladen.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen nedad. Bag dem i ca. 30-40 minutter, alt efter størrelse, – ved 200 grader, eller til de er møre hele vejen igennem.
    *Du kan også smide dem på grillen, – samme temperatur og tilberedningstid.
  • Skrab frugtkødet ud af hver aubergine, og lad det dryppe godt af i en sigte i 10-15 min. Hjælp gerne lidt på vej ved at røre i det med en ske.
    Du skal have så meget væde ud af auberginerne som muligt.
  • Hæld auberginerne i en skål, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser – undtagen olien.
    Start kun med 1 fed hvidløg og 1/2 citron, – og mos det hele godt sammen med en gaffel. Baba ganoushen skal gerne være grov i konsistensen, men uden store stykker.
    *Du kan også hælde alle ingredienserne i en minihakker hvis du ønsker den mere glat i konsistensen, – brug samme fremgangsmåde.
  • Tilsæt derefter olien lidt ad gangen imens du fortsat rører i dippen med en gaffel, – få olien indarbejdet godt i aubergine dippen.
  • Smag til med salt og, og tilsæt evt. mere citron, hvidløg, tahin og/eller spidskommen.
  • Lad gerne din baba ganoush hvile i køleskabet 1/2 times tid inden servering, – og top den evt. med olivenolie, finthakket persille og ristede pinjekerner.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Baba Ganoush - Baba Ghanoush
Baba Ganoush – Baba Ghanoush

Linkede opskrifter

  1. Anonym

    5 stars
    Mums

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)