Her har du et farverigt og lækkert asiatisk inspireret måltid.
Asiatiske fiskefrikadeller med asiatisk coleslaw – en smagfuld ret med masser af kostfibre og sunde sager.
Jeg elsker det asiatiske køkken, og alle de smage det gemmer på. Især er jeg super begejstret for kombinationen af friske ingefær, lime og hvidløg – mmm, det er så lækkert.
Her får du de lækre smagfulde fiskefrikadeller. Du kan lave fiskefrikadellerne på en fersk fiskefars, eller du kan selv blende din fisk til en fars. Det er vigtigt du tjekker at farsen er fersk, og ikke tilsat andre ingredienser.
Den asiatiske coleslaw er farverig, frisk og dyb i smagen. Vend den med marinaden lige inden servering, men gør det ikke for tidligt, så bliver kålsalaten slatten.
Asiatiske fiskefrikadeller med kålsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Asiatiske fiskefriakdeller
- 900 g fersk fiskefars
- 1 løg, finthakket
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2 frisk chili, finthakket
- 1 spsk frisk ingefær, fintrevet
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 lime, saft og fintrevet skal
- 2 æg
- 2 spsk hvedemel
- 1-2 dl mælk
- Salt og peber
- Smør og olie
Asiatisk coleslaw
- 1 lille spidskål, fintsnittet
- 200 g gulerødder, revet
- 3-4 forårsløg, snittet
- 1 håndfuld peanuts, grofthakket
Marinade til coleslaw
- 1/2 dl soya
- 2 spsk peanutbutter
- 1 lime, saften heraf
- 1 spsk frisk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1-2 tsk brunfarin
Til servering
- Kogte ris
- Sesam
- Lime både
- Evt. mikrogrønt, forårsløg eller koriander
Sådan gør du
Asiatiske fiskefrikadeller
- Rør fiskefarsen sammen løg, persille, hvidløg, ingefær, chili æg, mel, salt og godt med friskkværnet peber.Det er vigtigt at du tjekker at farsen er fersk, og ikke allerede tilsat andre ingredienser.
- Justere konsistensen på fiskefarsen med mælk. Tilsæt kun lidt ad gangen, og rør det godt ind i farsen.Bruger du fars der har været på frost, kan den indeholde en del væde – så der skal du være ekstra opmærksom ikke at tilsætte for meget mælk.
- Smelt en god klat smør på en pande, og tilsæt en sjat olie.
- Form fiskefrikadellerne med en ske, i hånden eller læg farsen direkte på panden, og mas dem let flade med bagsiden af en ske.Steg dem til de er gyldne på begge sider. *Imens kan du forberede kålsalaten.
Asiatisk coleslaw
- Bland ingredienserne til marinaden, rør det godt samme og stil den til siden. Synes du at almindelig soya kan blive for salt, kan du med fordel anvende en soya med lavere sodium indhold.
- Bland de snittede grøntsager og hakkede peanuts i en skål.
- Vend salaten med marinaden lige inden servering.
Servering
- Server den saftige fiskefrikadeller med cole slaw og kogte ris.
- Drys gerne med sesam og lidt frisk grønt – og server med limebåde.