Asiatisk wok - Opskrift på wok med nudler og oksekød

Asiatisk wok med nudler og oksekød

Asiatisk wok med nudler og oksekød
Opskrift på lækker asiatisk wok med nudler, grønt og oksekød.
Asiatisk wok - Opskrift på wok med nudler og oksekød

Lækker asiatisk inspireret wok med masser af grøntsager, oksekød og nudler. En ret som denne kan laves ud af hvilke grøntsager man måtte have liggende i køleskabet, og kødet kan naturligvis varieres mellem kylling, svinekød og oksekød.
Vi elsker wokmad herhjemme, og det er en perfekt ret hvis man har brug for at “tømme køleskabet”.

[yarpp]
Asiatisk wok - Opskrift på wok med nudler og oksekød

Asiatisk wok med nudler og oksekød

Opskrift på lækker asiatisk wok med nudler, grønt og oksekød.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asien
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 300 g nudler (ramen eller ægnudler)
  • 400 g

    flat iron, oksefilet elle oksestrimler

  • 2 store gulerødder, skåret i fine strimler
  • 4

    forårsløg, snittet (gem toppene til pynt)

  • 4 stilke broccolini, skåret i små buketter
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 100 g

    friske babymajs, skåret i strimler

  • 1/2 frisk chili, fintsnittet
  • Olivenolie til stegning

  • Friskkværnet peber

Marinade

  • 1 dl

    soya

  • 1/2 dl oystersauce
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 2 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 lime, fintrevet skal og saften heraf

Sådan gør du

Marinaden

  • Bland ingredienserne til marinaden og sæt til side.
    Tilsæt gerne 2 spsk ristet sesam til marinaden, - det giver en skøn smag.

Bøffen

  • Kødet kan steges som hele bøffer eller skåret i strimler. Steges bøfferne hele, krydres de med salt og peber, og steges som ønsket. Sæt til side til retten skal serveres.
    Steges kødet i strimler, steges de før grøntsagerne, krydr med salt og peber og læg dem til side på en tallerken.

Asiatisk wok med nudler og oksekød

  • Varm lidt olie på en pande, og steg gulerødder, majs, broccolini, chili og forårsløg af i 3-4 minutter ved middel varme og krydr med peber.
    Skru ned til svag varme og tilsæt kødet, - hvis det er stegt af i strimler. Alternativt skæres bøffen i skiver og lægges på toppen inden servering.
  • Kog nudlerne som anvist på pakken, dræn dem for væde og vend dem straks sammen med grøntsagerne. OBS! Nogle nudler skal skylles i koldt vand efter tilberedning, - vær opmærksom på hvad der står på pakken.
  • Tilsæt til sidst marinaden, sluk for blusset og vend det hele godt sammen.
  • Server nudlerne toppet med toppene af forårsløg, skiver af kød og evt. hakkede peanuts.
Asiatisk wok - Opskrift på wok med nudler og oksekød
Asiatisk wok – Opskrift på wok med nudler og oksekød
[yarpp]
Asiatisk wok - Opskrift på wok med nudler og oksekød

Asiatisk wok med nudler og oksekød

Opskrift på lækker asiatisk wok med nudler, grønt og oksekød.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 400 g

    flat iron, oksefilet elle oksestrimler

  • 1

    stor gulerod, skåret i fine strimler

  • 4

    forårsløg, snittet (gem toppene til pynt)

  • 100 g

    friske babymajs, skåret i strimler

  • 1

    rød peberfrugt eller snackpeber, skåret i strimler

  • 1stort fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    frisk ingefær, revet

  • 0.5

    frisk chili, fintsnittet

  • 8

    asparges broccoli/broccolini

  • 1 dl

    oyster

  • 1 dl

    soya

  • 2 spsk

    sherry

  • 300 g

    ramen nudler (eller bredde ægnudler)

  • Frisk kværnet peber

  • Olivenolie til stegning

  • Evt. limebåde til servering

Sådan gør du

Bøffen

  • Kødet kan steges som et helt stykke eller skåret i strimler. Steg i olivenolie og krydr med salt og peber. Stil kødet til side.

Fyldet

  • Bland soya, oyster og sherry sammen og stil til side.
  • Varm lidt olie op på en wokpande, og steg hvidløg og revet ingefær ved svag varme i et par minutter.
  • Skru op til middel varme og tilsæt gulerødder og lad dem stege med i et par min. Tilsæt herefter resten af grønsagerne, undtagen broccoli asparges, og steg i yderligere et par minutter.
  • Tilsæt til sidst saucen og skru ned til svag varm, - grøntsagerne skal stadig have et godt bud.
  • Damp broccoli let i en smule vand, - dræn dem for væde og skær dem i strimler.
  • Kog nudlerne som anvist på pakken, dræn dem for væde og vend dem straks i grøntsagsblandingen.
  • Server nudlerne toppet med dampede broccoli asparges, finthakkede toppe af forårsløg, og skiver af kød.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse