Opskrift på lækker asiatisk wok med nudler, grønt og oksekød.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Author Dianna
Ingredienser
300gnudler (ramen eller ægnudler)
400g
flat iron, oksefilet elle oksestrimler
2store gulerødder, skåret i fine strimler
4
forårsløg, snittet (gem toppene til pynt)
4stilkebroccolini, skåret i små buketter
1rød peberfrugt, skåret i strimler
100g
friske babymajs, skåret i strimler
1/2frisk chili, fintsnittet
Olivenolie til stegning
Friskkværnet peber
Marinade
1dl
soya
1/2dloystersauce
1spskfintrevet ingefær
2fed
hvidløg, finthakket
1lime, fintrevet skal og saften heraf
Sådan gør du
Marinaden
Bland ingredienserne til marinaden og sæt til side.Tilsæt gerne 2 spsk ristet sesam til marinaden, - det giver en skøn smag.
Bøffen
Kødet kan steges som hele bøffer eller skåret i strimler. Steges bøfferne hele, krydres de med salt og peber, og steges som ønsket. Sæt til side til retten skal serveres.Steges kødet i strimler, steges de før grøntsagerne, krydr med salt og peber og læg dem til side på en tallerken.
Asiatisk wok med nudler og oksekød
Varm lidt olie på en pande, og steg gulerødder, majs, broccolini, chili og forårsløg af i 3-4 minutter ved middel varme og krydr med peber. Skru ned til svag varme og tilsæt kødet, - hvis det er stegt af i strimler. Alternativt skæres bøffen i skiver og lægges på toppen inden servering.
Kog nudlerne som anvist på pakken, dræn dem for væde og vend dem straks sammen med grøntsagerne. OBS! Nogle nudler skal skylles i koldt vand efter tilberedning, - vær opmærksom på hvad der står på pakken.
Tilsæt til sidst marinaden, sluk for blusset og vend det hele godt sammen.
Server nudlerne toppet med toppene af forårsløg, skiver af kød og evt. hakkede peanuts.