Arabiske fladbrød - Opskrift på lækre arabiske fladbrød

Arabiske fladbrød

Arabiske fladbrød
Opskrift på lækre luftige arabiske fladbrød
Denne opskrift giver 8 brød.
Arabiske fladbrød - Opskrift på lækre arabiske fladbrød

Lækre arabiske fladbrød, super nemme at lave og med en skøn smag, og dejlig let sej konsistens.
Brødene steges på panden i en smule sprayfedt, – det gør dem super lækre og luftige.
Server dem som tilbehør til alverdens retter eller f.eks. som wrap med sprøde couscous frikadeller og tabouleh.

Arabiske fladbrød - Opskrift på lækre arabiske fladbrød

Arabiske fladbrød

Opskrift på lækre luftige arabiske fladbrød
Denne opskrift giver 8 brød.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.77 fra 34 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 3 1/2 dl

    lunken vand

  • 550 g

    hvedemel + lidt til at rulle ud i

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    sukker

  • 1 spsk

    olivenolie

  • Sprayfedt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt, sukker og olie.
  • Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen, gerne på maskine til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted en times tid.
  • Del dejen i 8 lige store boller, ca. 110 g pr. stk.
  • Rul hver bolle ud i en stor cirkel, den skal være ca. 2-3 mm tyk, - brug evt. lidt mel hvis der er behov.
  • Varme en pande op ved middel varme og sprøjt den med en smule sprayfedt, eller pensl den med lidt olie.
  • Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, - det giver et lækker saftigt fladbrød.
Opskrift på couscous frikadeller med grøntsager
Arabisk fladbrød serveret med couscous frikadeller og tabouleh.
Arabiske fladbrød - Opskrift på lækre arabiske fladbrød
Arabiske fladbrød – Opskrift på lækre arabiske fladbrød
Haydari - Opskrift på tyrkisk yoghurt dip med feta og urter
Haydari – Opskrift på tyrkisk yoghurt dip med feta og urter

Kommentarer

  1. Pingback: Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

  2. Louise

    De her var bare fænomenale. Havde aldrig prøvet at lave fladbrød før og de blev luftige og lækre. Gemmer denne opskrift til en anden gang.

    • Hej Louise

      Tusind tak for din besked, det er jeg virkelig glad for at høre:)

      Fladbrød er bare fantastiske til en masse retter, og også som tilbehør til sommer grill og gryderetter:)

      Rigtig god påske:)

      Mange hilsner
      Dianna

    • Helle Dorthe

      De bedste fladbrød nogensinde

  3. Pingback: Stegt kyllingebryst - Opskrift på græskar og yoghurt dip

  4. Pingback: Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma

  5. Debbie Bitton

    Disse brød er simpelthen så lækre. Har du erfaring med at fryse dem ned?

    • Hej Debbie

      Åhh hvor dejligt at høre, tak 🙂
      Det kan du tro, jeg fryser altid ned hvis der er til overs.
      Lad dem tø op inden du luner dem, bare nogle minutter ved et par hundrede grader. Giv dem gerne en smule vand på overfladen inde, – så er de som friskbagte 🙂

      Kh Dianna

  6. Jeannette

    5 stars
    De er bare så gode kunne leve af dem, med haydari til

    • Hej Jeannette

      Åh det er sødt skrevet 😉
      Jeg eeeelsker dem også, – og med haydari og et glas hvidvin, så behøver man ikke andet 😉

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  7. Jytte ketelsen

    Super lækre.

  8. 5 stars
    Super lækre.
    Jeg tilsatte nigella frø til dejen. Næste gang tror jeg også jeg putter lidt krydderurter i.

  9. Lise-Lotte

    Kan man lave dejen et døgns tid før og koldhæve dem?

    • Hej Lise-Lotte

      Det kan du sagtens gøre ja, – her vil jeg anbefale at bruge ca. 10 g gær i stedet for de 25 🙂

      Kh Dianna

  10. Kristine

    Tak for en masse spændende inspiration.

    Ser super lækkert ud. Kan man bytte melet ud med sorghummel eller hirsemel?

    • Hej Kristine

      Tusind tak for din besked 🙂
      Åhhh det ved jeg faktisk ikke, – har ikke selv erfating med de meltyper.
      Har kun prøvet at lave hirsechips 😉

      Kh Dianna

  11. 5 stars
    Har bagt mange af slagsen, men denne opskrift er absolut den bedste nogensinde

  12. Anonym

    5 stars
    Bare super lækre!

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)