Stegt kyllingebryst - Opskrift på græskar og yoghurt dip

Kyllingebryst med græskarsalat og yoghurt dip

Skindstegt kylling serveret med en fyldig græskarsalat med spinat og feta og en cremet haydari yoghurt dip.
Super nemt og virkelig lækkert måltid med masser af smag og fylde.
Jeg serverede også en portion pandestegte fladbrød til, – de er altid et kæmpe hit herhjemme.

Kyllingebryst med græskarsalat og yoghurt dip

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 40 min.

Opskrift på nemt og lækkert måltid med skindstegt kyllingebryst med græskarsalat og yoghurt dip.

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster, gerne med skind
  • Græskar salat
  • 1/2 hokkaido græskar
  • 3 store håndfulde spinat
  • 4 stilke grønkål
  • 100 g feta
  • 1/2 dl græskarkerner
  • Olie
  • Salt og peber
  • Marinade
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk god mørk balsamico creme
  • 1 spsk honning
  • 1/2 spsk vand
  • Salt og peber
  • Haydari
  • 1/2 l tyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
  • 100 g feta
  • 4 fed hvidløg, - nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
  • 1 håndfuld dild, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Peber
  • Olivenolie til toppen

Fremgangsmåde

1

Marinade Bland alle ingredienserne til marinaden og rør det godt sammen.

2

Smag til med salt og peber og stil til side.

3

Græskarsalat Skyl græskarret, fjern kernerne og skær det ud i mindre stykker. Lad endelig skralden sidde, - det giver en skøn farve og skruktur.

4

Vendt græskarstykkerne med en smule olie, salt og peber, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 25-30 min. Lad stykkerne køle let af.

5

Rist græskarkernerne på en tør pande til de bruner let og begynder at dufte. Læg dem til side på en tallerken.

6

Overhæld grønkålen med kogende vand og skyld derefter i rigeligt koldt vand, - det giver en smukkere farve på kålen, og den bliver lyn tilberedt så den ikke er så hård. Dup bladene tørre og hak derefter grønkålen fint.

7

Bland spinat, grønkål og bag græskar og anret det på et fad. Fordel stykker af feta i salaten og drys med ristede græskarkerner.

8

Hæld marinaden over salaten inden servering.

9

Haydari Pres eller riv hvidløg fint og bland det med yoghurten og de finthakkede krydderurter.

10

Smuldr fetaen heri og krydr med peber.

11

Lad den trække i 10 min., - og smag til om den behøver salt, det er oftest ikke nødvendigt da fetaen tilfører den salte smag.

12

Dryp med olivenolie på toppen.

13

Kyllingen Varm en pande med lidt olie og steg kyllingen ved middel varme, - først på skindsiden til skindet er sprød og gyldent, - ved derefter kyllingen, og steg til den er færdig tilberedt.

14

Lad kyllingen trække 5 min. inden den serveres med græskarsalaten, yoghurt dippen og evt. pandestegte fladbrød

Stegt kyllingebryst - Opskrift på græskar og yoghurt dip
Stegt kyllingebryst – Opskrift på græskar og yoghurt dip
Stegt kyllingebryst - Opskrift på græskar og yoghurt dip
Stegt kyllingebryst – Opskrift på græskar og yoghurt dip
Arabiske fladbrød - Opskrift på lækre arabiske fladbrød
Arabiske fladbrød – Opskrift på lækre arabiske fladbrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*