Helt fantastiske vegetar frikadeller, – sprøde og saftige, fyldt med gode proteiner og varme krydderier.
De går perfekt sammen med en god salat, i pitabrød, med pandestegte fladbrød eller i en vegetar burger.

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager
Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt.
Denne opskrift giver ca. 20-24 stk.
Udskriv
Pin
Bedøm opskriften 🙂
Antal: 4 Personer
Del via email
Følg Gourministeriet +120.000 følger Gourministeriet på Instagram
Ingredienser
- 1 ds kikærter, - skyllet og drænet for væde
- 400 g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous
- 1
løg, pillet og skåret i både
- 2 mellem store gulerødder, skrællet og skåret i store skiver
- 1/2 rød chili, - evt. uden kerner hvis ikke de skal være for spicy
- 1 håndfuld
bredbladet persille
- 2 fed hvidløg, pillet
- 1 spsk citronsaft
- 1
æg
- 1/2 dl
rasp
- 1 1/2 tsk
spidskommen
-
Salt og peber
- 3 dl rapsolie - til stegning
Sådan gør du
- Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet grov masse og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
- Blend kikærter sammen med persillen, chili og citronsaft og vend det sammen med ovenstående masse.
- Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peber, - bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg, det forsvinder ved stegning.
- Bland ægget og raspen i massen, rør godt sammen og lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet.
- Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form nu kikærte frikadellerne i hænderne. Jeg bruger ca. 1/2 dl fars til hver frikadelle. Farsen er nem at arbejde med og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
- Server frikadellerne lune til en salat, pita eller lignende.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.



Denne opskrift er ikke at anbefale.. meget flydende konsistens, og ingen smag, tiltrods for ekstra krydderier.
Hej Sonja
Super ærgerligt du ikke kunne lide dem, – jeg synes ellers de får masser af smag fra både hvidløg, persille, spidskommen og chili:)
Jeg har lavet dem flere gange, og har aldrig oplevet at farsen er for våd, – huskede du at lade farsen trække så raspen får lov at “arbejde/suge”? 🙂 Og ellers kan du altid tilsætte lidt ekstra rasp, – det kommer også an på hvor godt ens couscous, kikærter mv har drænet:)
Men farsen skal være blød for at de får en dejlig saftig konsistens uden at blive tørre:)
Rigtig god søndag 🙂
Dbh Dianna
Kunne den våde konsistens være fordi at de 3 dl rapsolie ikke skal i farsen men bruges til at stege på panden? Det blev jeg i hvert fald lidt forvirret over.
Hej Jeanne
Ja uha, hvis man hælder olien i farsen, så vil den helt sikkert blive meget flydende og virkelig ikke lækker.
Dbh Dianna
Jeg forstår ikke, hvordan I får alle de tørre ting blendet sammen? mine blendere, kan ikke blende tørre ting uden noget vådt til at få det til at køre rundt.
Hej Rikke
Uha det tør jeg ikke svare på, – for herhjemme er det intet problem. Jeg skraber kanterne ned et par gange undervejs, og oplever ingen problemer. Har du mon også husket ægget? 🙂
Dbh Dianna
Er det vigtigt, at man bruger rapsolie? Jeg har en lækker økologisk olivenolie, kan den også bruges?
Hej Rikke
Personligt synes jeg at smagen af olivenolie bliver for gennemtrængende da de suger noget under tilberedning, – men det er naturligvis smag og behag 🙂
Dbh Dianna