Helt fantastiske vegetar frikadeller, – sprøde og saftige, fyldt med gode proteiner og varme krydderier.
De går perfekt sammen med en god salat, i pitabrød, med pandestegte fladbrød eller i en vegetar burger.
Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager
Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt. Denne opskrift giver ca. 20-24 stk.
Ingredienser
- 1 ds kikærter, skyllede og drænet for væde
- 400 g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous
- 1 løg, pillet og skåret i både
- 2 mellem store gulerødder, skrællede og skåret i store skiver
- 1/2 rød chili, - evt. uden kerner hvis ikke de skal være for spicy
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- 2 fed hvidløg, pillede
- 1 spsk citron saft
- 1 æg
- 1/2 dl rasp
- 1 1/2 tsk spidskommen
- Salt og peber
- Rapsolie, - ca. 2-3 dl
Fremgangsmåde
Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet grov masse og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
Blend kikærter sammen med persillen, chili og citronsaft og vend det sammen med ovenstående masse.
Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peber, - bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg, det forsvinder ved stegning.
Bland ægget og raspen i massen, rør godt sammen og lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet.
Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form nu kikærte frikadellerne i hænderne. Jeg bruger ca. 1/2 dl fars til hver frikadelle. Farsen er nem at arbejde med og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
Server frikadellerne lune til en salat, pita eller lignende.


