Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager

Helt fantastiske vegetar frikadeller, – sprøde og saftige, fyldt med gode proteiner og varme krydderier.
De går perfekt sammen med en god salat, i pitabrød, med pandestegte fladbrød eller i en vegetar burger.

Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager

Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt.
Denne opskrift giver ca. 20-24 stk.
4.29 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 ds kikærter, - skyllet og drænet for væde
  • 400 g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous
  • 1

    løg, pillet og skåret i både

  • 2 mellem store gulerødder, skrællet og skåret i store skiver
  • 1/2 rød chili, - evt. uden kerner hvis ikke de skal være for spicy
  • 1 håndfuld

    bredbladet persille

  • 2 fed hvidløg, pillet
  • 1 spsk citronsaft
  • 1

    æg

  • 1/2 dl

    rasp

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen

  • Salt og peber

  • 3 dl rapsolie - til stegning

Sådan gør du

  • Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet grov masse og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
  • Blend kikærter sammen med persillen, chili og citronsaft og vend det sammen med ovenstående masse.
  • Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peber, - bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg, det forsvinder ved stegning.
  • Bland ægget og raspen i massen, rør godt sammen og lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet.
  • Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form nu kikærte frikadellerne i hænderne. Jeg bruger ca. 1/2 dl fars til hver frikadelle. Farsen er nem at arbejde med og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
  • Server frikadellerne lune til en salat, pita eller lignende.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Kikærte frikadeller – Opskrift med couscous og grøntsager
Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager
Kikærte frikadeller – Opskrift med couscous og grøntsager

Kommentarer

  1. Denne opskrift er ikke at anbefale.. meget flydende konsistens, og ingen smag, tiltrods for ekstra krydderier.

    • Hej Sonja

      Super ærgerligt du ikke kunne lide dem, – jeg synes ellers de får masser af smag fra både hvidløg, persille, spidskommen og chili:)

      Jeg har lavet dem flere gange, og har aldrig oplevet at farsen er for våd, – huskede du at lade farsen trække så raspen får lov at “arbejde/suge”? 🙂 Og ellers kan du altid tilsætte lidt ekstra rasp, – det kommer også an på hvor godt ens couscous, kikærter mv har drænet:)
      Men farsen skal være blød for at de får en dejlig saftig konsistens uden at blive tørre:)

      Rigtig god søndag 🙂
      Dbh Dianna

      • Jeanne

        Kunne den våde konsistens være fordi at de 3 dl rapsolie ikke skal i farsen men bruges til at stege på panden? Det blev jeg i hvert fald lidt forvirret over.

        • Hej Jeanne

          Ja uha, hvis man hælder olien i farsen, så vil den helt sikkert blive meget flydende og virkelig ikke lækker.

          Dbh Dianna

  2. Jeg forstår ikke, hvordan I får alle de tørre ting blendet sammen? mine blendere, kan ikke blende tørre ting uden noget vådt til at få det til at køre rundt.

    • Hej Rikke

      Uha det tør jeg ikke svare på, – for herhjemme er det intet problem. Jeg skraber kanterne ned et par gange undervejs, og oplever ingen problemer. Har du mon også husket ægget? 🙂

      Dbh Dianna

  3. Er det vigtigt, at man bruger rapsolie? Jeg har en lækker økologisk olivenolie, kan den også bruges?

    • Hej Rikke
      Personligt synes jeg at smagen af olivenolie bliver for gennemtrængende da de suger noget under tilberedning, – men det er naturligvis smag og behag 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse