Helt fantastiske vegetar frikadeller, – sprøde og saftige, fyldt med gode proteiner og varme krydderier.
De går perfekt sammen med en god salat, i pitabrød, med pandestegte fladbrød eller i en vegetar burger.
Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 ds kikærter, - skyllet og drænet for væde
- 400 g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous
- 1
løg, pillet og skåret i både
- 2 mellem store gulerødder, skrællet og skåret i store skiver
- 1/2 rød chili, - evt. uden kerner
- 1 håndfuld
bredbladet persille
- 2 fed hvidløg, pillet
- 1 spsk citronsaft
- 1-2
æg
- 1/2 dl
rasp
- 1 1/2 tsk
spidskommen
-
Salt og peber
- Rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Blend løg, gulerødder, kikærter, persille, chili og hvidløg til en ensartet grov masse, og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
- Tilsæt spidskommen, og smag til med salt, peber og citronsaft.Bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg - den forsvinder ved stegning.
- Tilsæt æg (start med 1) og rasp, og rør godt sammen.Lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet så den får lov at samle sig. Er farsen for tør, rører du endnu et æg i farsen.
- Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form farten i hænderne. Jeg bruger ca. 1/2 dl fars til hver frikadelle. Farsen er nem at arbejde med, og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
- Server kikærte frikadellerne lune til en salat, pita eller lignende.De kan også serveres kolde i madpakken med en grov salat til, i en sandwich eller lignende.
Denne opskrift er ikke at anbefale.. meget flydende konsistens, og ingen smag, tiltrods for ekstra krydderier.
Hej Sonja
Super ærgerligt du ikke kunne lide dem, – jeg synes ellers de får masser af smag fra både hvidløg, persille, spidskommen og chili:)
Jeg har lavet dem flere gange, og har aldrig oplevet at farsen er for våd, – huskede du at lade farsen trække så raspen får lov at “arbejde/suge”? 🙂 Og ellers kan du altid tilsætte lidt ekstra rasp, – det kommer også an på hvor godt ens couscous, kikærter mv har drænet:)
Men farsen skal være blød for at de får en dejlig saftig konsistens uden at blive tørre:)
Rigtig god søndag 🙂
Dbh Dianna
Kunne den våde konsistens være fordi at de 3 dl rapsolie ikke skal i farsen men bruges til at stege på panden? Det blev jeg i hvert fald lidt forvirret over.
Hej Jeanne
Ja uha, hvis man hælder olien i farsen, så vil den helt sikkert blive meget flydende og virkelig ikke lækker.
Dbh Dianna
Jeg tror at to æg ville holde bedre sammen på farsen. Eller to dåser kikærter. Farsen er lidt tør og smuldrer når jeg steger den. Men ellers tak for god vejledning.
Hejsa
Tusind tak for din besked, og fif med de to æg 🙂
Jeg vil skrive det ind i opskriften, at man kan tilsætte et ekstra æg, hvis farsen virker for tør 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Jeg forstår ikke, hvordan I får alle de tørre ting blendet sammen? mine blendere, kan ikke blende tørre ting uden noget vådt til at få det til at køre rundt.
Hej Rikke
Uha det tør jeg ikke svare på, – for herhjemme er det intet problem. Jeg skraber kanterne ned et par gange undervejs, og oplever ingen problemer. Har du mon også husket ægget? 🙂
Dbh Dianna
Er det vigtigt, at man bruger rapsolie? Jeg har en lækker økologisk olivenolie, kan den også bruges?
Hej Rikke
Personligt synes jeg at smagen af olivenolie bliver for gennemtrængende da de suger noget under tilberedning, – men det er naturligvis smag og behag 🙂
Dbh Dianna
Smagen var god, men kunne på ingen måde få dem stegt. De smuldrede så snart de blev varme. Prøvede over flere omgange. Sikkert mig der gør noget forkert, men øv øv
Hej Victoria
Sikken en skam altså.
Hvis farsen er for tør vil den smuldre, og der skal tilsættes et ekstra æg for at binde farten sammen.
Er farsen for væd vil den ikke smuldre, men blot være sværere at styre, i så fald kan man tilsætte lidt ekstra rasp.
Dbh Dianna
Super lækre frikadeller. Elsker at der er couscous i.
Min erfaring fra falaffelopskrifter er, at man skal stege dem ved middel varme, for at de ikke skiller (jeg har den på 4 ud af 9). Derudover ikke at bruge kogte kikærter, men blot lade de rå ligge i blød natten over og bruge dem direkte uden at koge dem.
Dét (sammen med den svage varme) har gjort det til en succes for mig, at lave opskrifter med stegte kikærter.
Har du redigeret i opskriften? – der står både kikærter og persille i punkt 1 og 2 🙂
Altid noget jeg ikke er den eneste, der har problemer – jeg står nu med en stor bunke stegt kikærtefars.
Jeg har læst de forskelligt tips – om jeg vil prøve opskriften igen må tiden vise.
Hej Eva
Sikken en skam – det er jeg super ærgerlig over at høre.
Jeg har som sagt ikke selv oplevet problemer med farsen, men jeg må prøve at test på den lidt frem og tilbage.
Kh Dianna
Super lækre frikadeller
Skal lave en ny potion i morgen
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Stjerne frikadeller
Skal lave en omgang mere i morgen haps
Hej Birgita
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tak for de søgeord 🙂
Kh Dianna