Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager
Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt.
Denne opskrift giver ca. 20 stk.
Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Helt fantastiske vegetar frikadeller, – sprøde og saftige, fyldt med gode proteiner og varme krydderier.
De går perfekt sammen med en god salat, i pitabrød, med pandestegte fladbrød eller i en vegetar burger.

Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager

Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt.
Denne opskrift giver ca. 20 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.15 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Vegetar frikadeller
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 ds kikærter, - skyllet og drænet for væde
  • 400 g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous
  • 1

    løg, pillet og skåret i både

  • 2 mellem store gulerødder, skrællet og skåret i store skiver
  • 1/2 rød chili, - evt. uden kerner
  • 1 håndfuld

    bredbladet persille

  • 2 fed hvidløg, pillet
  • 1 spsk citronsaft
  • 1-2

    æg

  • 1/2 dl

    rasp

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen

  • Salt og peber

  • Rapsolie til stegning

Sådan gør du

  • Blend løg, gulerødder, kikærter, persille, chili og hvidløg til en ensartet grov masse, og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
  • Tilsæt spidskommen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
    Bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg - den forsvinder ved stegning.
  • Tilsæt æg (start med 1) og rasp, og rør godt sammen.
    Lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet så den får lov at samle sig. Er farsen for tør, rører du endnu et æg i farsen.
  • Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form farten i hænderne. Jeg bruger ca. 1/2 dl fars til hver frikadelle.
    Farsen er nem at arbejde med, og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
  • Server kikærte frikadellerne lune til en salat, pita eller lignende.
    De kan også serveres kolde i madpakken med en grov salat til, i en sandwich eller lignende.
Kikærte frikadeller – Opskrift med couscous og grøntsager
Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager
Kikærte frikadeller – Opskrift med couscous og grøntsager

Kommentarer

  1. Denne opskrift er ikke at anbefale.. meget flydende konsistens, og ingen smag, tiltrods for ekstra krydderier.

    • Hej Sonja

      Super ærgerligt du ikke kunne lide dem, – jeg synes ellers de får masser af smag fra både hvidløg, persille, spidskommen og chili:)

      Jeg har lavet dem flere gange, og har aldrig oplevet at farsen er for våd, – huskede du at lade farsen trække så raspen får lov at “arbejde/suge”? 🙂 Og ellers kan du altid tilsætte lidt ekstra rasp, – det kommer også an på hvor godt ens couscous, kikærter mv har drænet:)
      Men farsen skal være blød for at de får en dejlig saftig konsistens uden at blive tørre:)

      Rigtig god søndag 🙂
      Dbh Dianna

      • Jeanne

        Kunne den våde konsistens være fordi at de 3 dl rapsolie ikke skal i farsen men bruges til at stege på panden? Det blev jeg i hvert fald lidt forvirret over.

        • Hej Jeanne

          Ja uha, hvis man hælder olien i farsen, så vil den helt sikkert blive meget flydende og virkelig ikke lækker.

          Dbh Dianna

          • Johansen Hans-Jørn Hartz

            Jeg tror at to æg ville holde bedre sammen på farsen. Eller to dåser kikærter. Farsen er lidt tør og smuldrer når jeg steger den. Men ellers tak for god vejledning.

          • Hejsa

            Tusind tak for din besked, og fif med de to æg 🙂
            Jeg vil skrive det ind i opskriften, at man kan tilsætte et ekstra æg, hvis farsen virker for tør 🙂

            Rigtig dejlig dag 🙂

            Dbh Dianna

  2. Jeg forstår ikke, hvordan I får alle de tørre ting blendet sammen? mine blendere, kan ikke blende tørre ting uden noget vådt til at få det til at køre rundt.

    • Hej Rikke

      Uha det tør jeg ikke svare på, – for herhjemme er det intet problem. Jeg skraber kanterne ned et par gange undervejs, og oplever ingen problemer. Har du mon også husket ægget? 🙂

      Dbh Dianna

  3. Er det vigtigt, at man bruger rapsolie? Jeg har en lækker økologisk olivenolie, kan den også bruges?

    • Hej Rikke
      Personligt synes jeg at smagen af olivenolie bliver for gennemtrængende da de suger noget under tilberedning, – men det er naturligvis smag og behag 🙂

      Dbh Dianna

  4. Victoria Hansen

    1 star
    Smagen var god, men kunne på ingen måde få dem stegt. De smuldrede så snart de blev varme. Prøvede over flere omgange. Sikkert mig der gør noget forkert, men øv øv

    • Hej Victoria

      Sikken en skam altså.
      Hvis farsen er for tør vil den smuldre, og der skal tilsættes et ekstra æg for at binde farten sammen.
      Er farsen for væd vil den ikke smuldre, men blot være sværere at styre, i så fald kan man tilsætte lidt ekstra rasp.

      Dbh Dianna

  5. Super lækre frikadeller. Elsker at der er couscous i.
    Min erfaring fra falaffelopskrifter er, at man skal stege dem ved middel varme, for at de ikke skiller (jeg har den på 4 ud af 9). Derudover ikke at bruge kogte kikærter, men blot lade de rå ligge i blød natten over og bruge dem direkte uden at koge dem.
    Dét (sammen med den svage varme) har gjort det til en succes for mig, at lave opskrifter med stegte kikærter.

  6. Har du redigeret i opskriften? – der står både kikærter og persille i punkt 1 og 2 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)