Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager
Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt.
Denne opskrift giver ca. 20-24 stk.
Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Helt fantastiske vegetar frikadeller, – sprøde og saftige, fyldt med gode proteiner og varme krydderier.
De går perfekt sammen med en god salat, i pitabrød, med pandestegte fladbrød eller i en vegetar burger.

Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager

Kikærte frikadeller med couscous og grøntsager

Opskrift på lækre vegetar frikadeller med kikærter, couscous og grønt.
Denne opskrift giver ca. 20-24 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 ds

    kikærter, skyllede og drænet for væde

  • 400

    g tilberedt couscous, - svarer til ca. 150 g tør couscous

  • 1

    løg, pillet og skåret i både

  • 2

    mellem store gulerødder, skrællede og skåret i store skiver

  • 1/2

    rød chili, - evt. uden kerner hvis ikke de skal være for spicy

  • 1 store håndfuld

    bredbladet persille

  • 2 fed

    hvidløg, pillede

  • 1 spsk

    citron saft

  • 1

    æg

  • 1/2 dl

    rasp

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen

  • Salt og peber

  • 3 dl Rapsolie

Sådan gør du

  • Blend løg, gulerødder og hvidløg til en ensartet grov masse og hæld det i en skål sammen med de tilberedte couscous.
  • Blend kikærter sammen med persillen, chili og citronsaft og vend det sammen med ovenstående masse.
  • Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peber, - bliv ikke forskrækket over den lidt skarpe smag af løg, det forsvinder ved stegning.
  • Bland ægget og raspen i massen, rør godt sammen og lad den hvile i 15-20 min. på køkkenbordet.
  • Varm en god sjat rapsolie op på en pande ved middel varme, og form nu kikærte frikadellerne i hænderne. Jeg bruger ca. 1/2 dl fars til hver frikadelle. Farsen er nem at arbejde med og kan derfor nemt formes i hænderne. Lad dem stege til de er gyldne og sprøde på begge sider og læg dem løbende til side i et fad.
  • Server frikadellerne lune til en salat, pita eller lignende.
Kikærte frikadeller – Opskrift med couscous og grøntsager
Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager
Kikærte frikadeller – Opskrift med couscous og grøntsager

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*