Skøn og lækker æggekage blendet med masser af frisk spinat og bagt med kartofler og feta, – et godt og mættende måltid morgen, middag eller aften.
Jeg elsker at servere retter med æg herhjemme, og da vores høns giver og masser af friske æg hver dag, står den altså også tit på æg herhjemme både morgen, middag og aften.
Denne æggekage er en af mine favoritter, den smukke grønne farve og smagene er simpelthen fantastiske, – og så mætter den virkelig godt.
Æggekage med spinat, kartofler og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 10
æg
- 1 1/2 dl
mælk
- 200 g
frisk spinat
- 100 g
feta
- 3
kogte kartofler, skåret i mindre tern
- 1 spsk
maizena
- 1 tsk
salt
-
Hvid peber
-
Lidt olie eller sprayfedt
Sådan gør du
- Slå æggene ud og blend dem godt sammen med halvdelen af spinaten, maizena, mælk, salt og lidt hvid peber. Blend til massen er grøn og ensartet.
- Varm en smule olie eller sprayfedt på en pande ved svag varme, og fordel resten af spinaten herpå. Hæld æggemassen over og fordel kartoffel stykker og feta i æggemassen.
- Lad æggekagen bage under låg ved svag varme i ca. 30 min. Har du ikke låg til din pande kan du lægge et spækbræt (af træ), folie eller lignende over.
- Tag låget af, fjern panden fra blusset og lad æggekagen hvile i 5-10 min. inden den serveres.