Abrikosmarmelade med vanilje - Opskrift med friske abrikoser

Abrikosmarmelade med vanilje

Abrikosmarmelade med vanilje
Opskrift på nem og lækker abrikosmarmelade med friske abrikoser.
Abrikosmarmelade med vanilje - Opskrift med friske abrikoser

Virkelig skøn og lækker marmelade, – lavet med friske abrikoser og vanilje.
Den tager ikke mange øjeblikke at bikse sammen, og smager simpelthen skønt at sol og sommer.
Brug din abrikosmarmelade samme med pandekager, på en ostemad eller alene på en skive nybagt brød.

Abrikosmarmelade med vanilje - Opskrift med friske abrikoser

Abrikosmarmelade med vanilje

Opskrift på nem og lækker abrikosmarmelade med friske abrikoser.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g friske abrikoser
  • 200 g sukker
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal
  • 1/2 vaniljestang

Sådan gør du

  • Skyl abrikoserne grundigt, halver dem og fjern stenene.
  • Skær abrikoserne i små tern på ca. 1/2 x 1/2 cm.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  • Hæld abrikos tern, sukker, vanilje, vaniljestang, citronsaft og skal i en lille kasserolle og kog op.
  • Skru ned til svag til middel varme og lad det simre i ca. 15-20 min., til abrikoserne er møre og let udkogte.
  • Fjern vaniljestangen og hæld marmeladen på et skolde og evt. atemon skyllet glas. Skru låget på og stil på køl, og lad abrikosmarmeladen køle helt af inden den serveres.
Abrikosmarmelade med vanilje - Opskrift med friske abrikoser
Abrikosmarmelade med vanilje – Opskrift med friske abrikoser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*