Opskrift på nem og lækker abrikosmarmelade med friske abrikoser.
Ret Morgenmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
400gfriske abrikoser
200gsukker
1/2citron, saft og fintrevet skal
1/2vaniljestang
Sådan gør du
Skyl abrikoserne grundigt, halver dem og fjern stenene.
Skær abrikoserne i små tern på ca. 1/2 x 1/2 cm.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
Hæld abrikos tern, sukker, vanilje, vaniljestang, citronsaft og skal i en lille kasserolle og kog op.
Skru ned til svag til middel varme og lad det simre i ca. 15-20 min., til abrikoserne er møre og let udkogte.
Fjern vaniljestangen og hæld marmeladen på et skolde og evt. atemon skyllet glas. Skru låget på og stil på køl, og lad abrikosmarmeladen køle helt af inden den serveres.