
Skøn og saftig kylling med masser af smag og dejlig sprødt skin. Ramsløg sæsonen er ovre os, og det kom virkelig denne lækre lørdagskylling tilgode, da jeg bl.a. lagde en masse af skønne blade sammen med kyllingen under tilberedningen.
Jeg valgte også at grille vores lørdagskylling, over gas, – det er med at nyde det dejlige vejr og at grillsæsonen er skudt i gang.
Det kan godt betale sig at købe en lækker stor frilandskylling, – smagen er noget helt andet end de frosne i supermarkedet, og man får virkelig noget for pengene, – lækkert saftigt kød og meget mere smag.

Lørdagskylling - Kylling i fad med urter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
god stor kylling
- 1 håndfuld
ramsløg
- 1 håndfuld
bredbladet persille
- 2 1/2 dl
vand
-
Olivenolie
-
Paprika
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Rens kyllingen for urenheder og dup den tør med lidt køkkenrulle.
- Parter kyllingen og placer stykkerne i et ovnfast fad.
- Læg de hele ramsløg samt bredbladet persille ned mellem stykkerne.
- Krydr med rigeligt salt, lidt peber og paprika, og hæld vandet ved.
- Sæt fadet i en forvarmet grill, - eller i en forvarmet ovn., ved ca. 200 grader - almindelig ovn
- Lad kyllingen stege i ca. 40-50 min. Skru evt. op og giv den lidt grill (i ovn) hvis skindet mangler sprødhed.
- Lad kyllingen hvile i 5 min. inden den serveres.
