
Fantastisk lækker pastaret med en skøn smag fra de grillede peberfrugter, hvidløg og fløde. Når først forarbejdet med de grillede peberfrugter er klaret tager retten ikke meget mere end små 20 min. at bikse sammen, – og resultatet er virkelig lækkert, – en ultra blød og cremet sauce med masser af smag.
Jeg griller gerne peberfrugterne af dagen inde, da de skal være helt kolde før du kan pille dem, – så er det hele klar til dagen efter. Så når du alligevel har gang i grillen en forårsdag kan du smide peberfrugterne på, – så er maden i hus til dagen efter.

Pasta i cremet peberfrugtsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
pasta, - spaghetti, linguine eller lignende
- 5 peberfrugter, - helst kun røde og gule
- 2
løg, groft hakkede
- 4 fed
hvidløg
- 40 g
smør
- 1/4 l
piskefløde
- 1 dl
vand + 1/2 grøntsagsboullion terning
- 50 g
parmesan, fintrevet
- 1 spsk
citron
- 1 tsk
chiliflager
- 2 tsk
paprika
- 1/2 tsk
røget paprika
-
Salt og peber
-
Finthakket persille og revet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Befri peberfrugterne for kernehusene og skær dem ud i store stykker. Grill stykkerne på skindsiden, gerne over kul, det giver en skøn smag, - til de er godt sorte på skind siden. Placer stykkerne i et fad, dæk det med film og lad dem køle af inden skindet pilles af. Peberfrugterne kan også grilles hele på alle skindsider, og derefter skæres ud, - det er hvad man finder nemmest.
- Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg af til løgene er klare.
- Tilsæt peberfrugterne og krydr med papirka, røget paprika og chiliflager, - lad det stege med et par minutter.
- Hæld piskefløden, vand og boullionterningen over og blend til saucen er jævn og cremet, - enten med en stavblender eller ved at hælde det hele i en blender. Vi bruger gerne vores Thermomix til at tilberede saucen i.
- Hæld saucen tilbage i gryden, tilsæt fintrevet parmesan og citronsaft, og varm saucen godt igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen som anvist på pakken. Hæld vandet fra og vend den straks i den cremede peberfrugtsauce.
- Server retten toppet med finthakket persille og revet parmesan.

