
Lækre hjemmelavede tartelettere fyldt med høns i asparges lavet med friske asparges, og en sauce der er jævnet med kogte kartofler og fløde.
Saucen får en lækker fløjelsblød konsistens, og den smager simpelthen vidunderligt.
Du kan også prøve min klassiske opskrift på høns i asparges med en god opbagt sauce med masser af smag.

Luksus tarteletter med høns i asparges
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingen
- 1
hel fersk land kylling
-
Grøntsager til bouillonen, - f.eks. gulerod, løg og bladselleri (brug hvad du har)
-
Vand + bouillonterninger
- 10
peberkorn
-
Salt
Sauce
- 500 g
kartofler, kogt møre
- 4 dl
kogevand fra kyllingen
- 2 dl
piskefløde
- 1/2 dl
kogevand fra de dampede asparges
- 1 bdt
friske grønne asparges, skåret i mundrette bidder
- 1 bdt
friske hvide asparges, skrællede og skåret i mundrette bidder
-
Salt og peber
Tarteletter
- 450 g
butterdej
-
Sprayfedt
-
Muffinform med plads til 12 muffins
-
Tørrede bønner
-
Finthakket persille
Sådan gør du
Kyllingen
- Skyl og rens kyllingen grundigt. Læg den i en gryde og og hæld vand over så den er dækket.
- Tilsæt bouillon terninger der svarer til mængden af vand.
- Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og lidt salt, og bring kyllingen i kog.
- Skru ned og lad kyllingen simre ved svag/middel varme i ca. 45 min. (afhængig af størrelsen) til kyllingen er mør og stadig saftig, - fjern urenheder fra bouillonen undervejs.
- Lad kyllingen hvile i vandet i 20 min. inden den tages op, og lad den køle let af inden den plukkes for kød der skæres i mundrette bidder, - kog gerne bouillonvandet ind imens. Er tiden til det kan kyllingen med fordel køle af i kogevandet.
- Sigt bouillonen gennem en finmasket sigte.
Tarteletter
- Fordel lidt sprayfedt på din muffinform.
- Brug en rund udstikker til at udstikke 12 lige store ringe der passer til muffinformen, - de skal være så store, at bund og kanter i muffinformen bliver dækket.
- Pres butterdejen ned i formene, beklæd hver tartelet med et stykke bagepapir og hæld tørrede bønner oveni.
- Bag tarteletterne i en forvarmet ovn ved. 200 grader i ca. 15 min.
- Tag dem ud af ovnen og befri dem fra formene og de tørrede bønner. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem videre til de er gyldne og sprøde, - ca. 10 min. Hvis det midterste af tarteletten hæver op kan det blidt mases ned ved hjælp af en teske eller lignende.
Sauce
- Overhæld aspargesstykkerne med kogende letsaltet vand, og lad dem trække i 5 min. Hæld derefter vandet fra og gem 1/2 dl til saucen.
- Blend kartoffelstykkerne sammen med piskefløde, 4 dl kogevand fra kylling samt kogevand fra asparges til en ensartet masse, - den skal blendes helt glat. (Har du en Thermomix varmes ingredienserne op, og saucens blendes)
- Hæld massen tilbage i en gryde og varm den godt op, - tilsæt kylling og asparges og varm det godt igennem. Smag til med salt og peber.
- Server de lune sprøde tarteletter med fyldet og et godt drys finthakket persille.



Luksus tarteletter med høns i asparges
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingen
- 1
hel fersk land kylling
-
Grøntsager til bouillonen, - f.eks. gulerod, løg og bladselleri (brug hvad du har)
-
Vand + bouillonterninger
- 10
peberkorn
-
Salt
Sauce
- 500 g
kartofler, kogt møre
- 4 dl
kogevand fra kyllingen
- 2 dl
piskefløde
- 1/2 dl
kogevand fra de dampede asparges
- 1 bdt
friske grønne asparges, skåret i mundrette bidder
- 1 bdt
friske hvide asparges, skrællede og skåret i mundrette bidder
-
Salt og peber
Tarteletter
- 450 g
butterdej
-
Sprayfedt
-
Muffinform med plads til 12 muffins
-
Tørrede bønner
-
Finthakket persille
-
Sådan gør du
Kyllingen
- Skyl og rens kyllingen grundigt. Læg den i en gryde og og hæld vand over så den er dækket.
- Tilsæt bouillon terninger der svarer til mængden af vand.
- Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og lidt salt, og bring kyllingen i kog.
- Skru ned og lad kyllingen simre ved svag/middel varme i ca. 45 min. (afhængig af størrelsen) til kyllingen er mør og stadig saftig, - fjern urenheder fra bouillonen undervejs.
- Lad kyllingen hvile i vandet i 20 min. inden den tages op, og lad den køle let af inden den plukkes for kød der skæres i mundrette bidder, - kog gerne bouillonvandet ind imens. Er tiden til det kan kyllingen med fordel køle af i kogevandet.
- Sigt bouillonen gennem en finmasket sigte.
Tarteletter
- Fordel lidt sprayfedt på din muffinform.
- Brug en rund udstikker til at udstikke 12 lige store ringe der passer til muffinformen, - de skal være så store, at bund og kanter i muffinformen bliver dækket.
- Pres butterdejen ned i formene, beklæd hver tartelet med et stykke bagepapir og hæld tørrede bønner oveni.
- Bag tarteletterne i en forvarmet ovn ved. 200 grader i ca. 15 min.
- Tag dem ud af ovnen og befri dem fra formene og de tørrede bønner. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem videre til de er gyldne og sprøde, - ca. 10 min. Hvis det midterste af tarteletten hæver op kan det blidt mases ned ved hjælp af en teske eller lignende.
Sauce
- Overhæld aspargesstykkerne med kogende letsaltet vand, og lad dem trække i 5 min. Hæld derefter vandet fra og gem 1/2 dl til saucen.
- Blend kartoffelstykkerne sammen med piskefløde, 4 dl kogevand fra kylling samt kogevand fra asparges til en ensartet masse, - den skal blendes helt glat. (Har du en Thermomix varmes ingredienserne op, og saucens blendes)
- Hæld massen tilbage i en gryde og varm den godt op, - tilsæt kylling og asparges og varm det godt igennem. Smag til med salt og peber.
- Server de lune sprøde tarteletter med fyldet og et godt drys finthakket persille.
Pingback: Tarteletter med høns i asparges - Opskrift på høns i asparges