
Frisk kålssalat med rød spidskål, grønkål, appelsin og valnødder, – perfekt til julemaden eller andre kødretter.
Denne her spidskålssalat er friske og let syrlige, og den går passer perfekt sammen med den fede julemad, – den er altid at finde på julebordet herhjemme.
Det er utrolig simpel, og kan bikses sammen på ingen tid, – og den bliver kun bedre af lige at trække en times tid (eller mere) med marinaden.
Til denne kålsalat kan du også bruge rødkål, – personligt foretrækker jeg dog rød spidskål, da det er finere i både smag og konsistensen. Rødkål kan godt blive meget hårdt i konsistensen og bittert i smagen.
Rester af salaten smager fantastisk i denne andeburger med confiteret and – klik her, eller en flæskestegsburger – klik her for opskriften.
Kålsalat til julemaden
Herhjemme er det et must med en frisk kålsalat til julemaden. Den er frisk og sprød, – en dejlig kontrast til den tunge julemad.
Kålesalat med appelsin og valnødder kan du lave i forvejen, – den kan sagtens trække på køl 2-3-4 timer, præcis hvad der passer dig bedst.
Husk også en klassisk hjemmelavet rødkål – klik her for opskriften.
Julemiddag
Find inspiration til din julemiddag via links herunder:
Julemiddag – Klassisk julemiddag med flæskesteg

Kålssalat med appelsin og valnødder - Rødkålssalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1/2 rødt spidskål, fintsnittet
- 2 håndfulde grønkål, finthakket
- 1
appelsin, - fileter heraf
- 1 håndfuld
valnødder, knust i hånden
- 1/2 appelsin, saften heraf
- 2 spsk
olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike, - gerne en med lidt smag
- 1 tsk
honning
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
- Vend kålen sammen med marinaden og appelsinfileterne.
- Pynt med knuste valnødder, og drys evt. med en smule persille.

Kan normalt spidskål bruges?
Hej Christian
Den kan du sagtens gøre ja:)
Dbh Dianna