
Hvem elsker ikke en perfekt tilberedt bøf. Først og fremmest kræver det noget fantastisk kød, denne bøf er købt ved vores lokale slagter, Slagter Lundgaard i Humlebæk, og er af dansk kødkvæg som er krogmodnet.

Krogmodnet oksehøjreb
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
gode bøffer
-
Klaret smør
-
Olie
- Et par kviste timian eller rosmarin
- 2 fed
hvidløg, knuste men i skal
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Tag bøfferne ud af køleskabet en lille halv time inden de skal tilberedes.
- Efter 10 min krydder du bøfferne med salt og peber og lader dem hvile i yderligere 20 min.
- Varm lidt olivenolie og klaret smør op på en stegepande, tilsæt kviste af rosmarin eller timian samt knuste hvidløg og steg bøfferne på en brandende varm pande, til de når en kernetemperatur på ca. 52 grader. Stegetiden varierer alt efter tykkelsen på bøffen, så brug et stegetermometer.
- Tag bøfferne af og lad dem trække færdige på et spækbræt i ca. 15-20 min.