Små tærter med havarti, pisket ricotta og karamelliserede løg

Små tærter med havarti, pisket ricotta og karamelliserede løg

Små tærter med havarti, pisket ricotta og karamelliserede løg
Små tærter med havarti, pisket ricotta og karamelliserede løg
Opskrift på de lækreste mini tærter mer tern af kartoffel og havarti, toppet med pisket ricotta og karamelliserede løg.
5 fra 1 stemme

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Små tærter med lageret havarti, kartoffel, pisket ricotta og karamelliserede løg.

De her mini tærter er noget af det lækreste, jeg har lavet – fyldt med smag, cremethed og sprød bund i én og samme mundfuld.
Tærterne består af lagret Havarti, små tern af kartofler og en nem æggemasse, der bages i ovnen, indtil de er gyldne og faste. Når de har kølet lidt af, topper jeg dem med pisket ricotta og en god skefuld af de lækre karamelliserede løg, som har stået og simret stille og roligt, indtil de er blevet søde og smørbløde.

Det her er sådan en opskrift, der kan lidt af det hele – den fungerer som forret til gæster, en let frokost med salat eller en del af et tapasbord. Skal de serveres til frokost, vil jeg anbefale 2 tærter pr. person – men du kan også lave dem mindre og bruge dem som små hapsere eller appetizers til nytårsaften eller andre festlige anledninger.

Jeg bruger færdigkøbt tærtebund – det gør det ekstra nemt – men jeg har selvfølgelig linket til den hjemmelavede version, jeg selv bruger, når der er tid og lyst til at bage bunden selv.

Tip til servering
Du kan sagtens forberede tærterne tidligere på dagen, eller dagen før og lune dem kort i ovnen lige inden servering.
Pisket ricotta og karamelliserede løg kan ligeledes forberedes dagen før. Løgene skal lunes let inden de serveres for at få den rette bløde og lækre konsistens.
Så er det blot at samle tærterne inden servering.

Små tærter med havarti, pisket ricotta og karamelliserede løg

Små tærter med havarti, pisket ricotta og karamelliserede løg

Opskrift på de lækreste mini tærter mer tern af kartoffel og havarti, toppet med pisket ricotta og karamelliserede løg.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Forret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Mini tærte, Nytårsmenu, Tærte
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal6 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Karamelliserede løg

  • 1/2 kg løg
  • 25 g smør
  • 3 kviste timian (kan undlades)
  • 1/2 spsk sukker
  • 1 tsk balsamico- eller rødvinseddike
  • Salt

Tærterne

  • 1 tærtedej
  • Eller denne opskrift – klik her
  • 100 g kartofler, skåret i små tern
  • 100 g lageret havarti, skåret i små tern
  • 6 kviste frisk timian, bladene heraf
  • 3 æg
  • 3/4 dl mælk eller fløde
  • 250 g ricotta
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

Karamelliserede løg

  • Skræl og halver løgene og skær dem derefter i tynde strimler.
  • Smelt smørret på en dyb pande ved middel varme, lad det bruse op, og tilsæt derefter løgene. Lad løgene tilberede i 5 minutters tid til de falder let sammen, og krydr derefter med lidt salt og læg timianbuketten ved.
    Lad løgene tilberede ved svag-middel varme i cirka 30-40 minutter, eller til de begynder at blive let gyldne – rør jævnlig.
  • Fjern timianbuketten når de er let gyldne. Drys sukkeret over, og lad dem tilberede videre, til de begynder at brune.
    Nu skal du holde godt øje med dem. Rør i dem jævnligt, og skrab bunden med en palet, så du får alt bruningen vendt sammen med i løgene. Løgene skal tilberede til de bruner, og så rører du – undlad at røre hele tiden. Løgene frigiver deres naturlige sukker, sammen med det du har tilsat – og det er det der bruner på bunden af panden, og som skal vendes sammen med løgene. Men pas på det ikke brænder.
    Synes du de virker tørre, kan du tilsætte et par spiseskefulde vand.
  • Tilsæt balsamico og rør det godt sammen med løgene, og lad dem stå ved helt svag varme til tærterne skal samles. De må ikke være for varme.

Tærterne

  • Del dejen i 6 lige store stykker. Smør formene med lidt olie og mas dejen ud heri. Skær overskydende dej væk fra kanterne.
    Bruger du færdig dej og er den rund, deles denne i 4 stykker, og det overskydende dej som du skærer fra når formene fyldes, rulles ud på ny og bruges til de sidste 2 forme.
    Bruger du en færdig dej og er den firkantet rækker den fint til 6 forme.
  • Prik bundene med en gaffel og blind bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 8-10 minutter.
    Læg evt. et lille stykke bagepapir over hver dej og fyld med tørre bønner eller lignende inden blindbagning – så holdes dejen bedre på plads.
  • Pisk imens æg og mælk sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel havarti- og kartoffeltern i de forbagte bunde. Drys med timian og hæld æggemassen over – det skal gå lige til kanten af dejen.
  • Bag tærterne videre i ca. 30-35 minutter, til de er gyldne og gennembagt.
    Lad tærterne køle let af inden de toppes.
  • Hæld imens ricottaen i en minihakker eller lignende, krydr med en smule salt, og pisk ricottaen til den er blød og cremet. 
    Det tager 3-4 minutter, og jeg vil anbefale at du skraber kanterne ned et par gange undervejs.
    Sæt den på køl til tærterne skal serveres.
  • Smør en god skefuld pisket ricotta på toppen af hver tærte, og læg de karamelliserede løg på toppen.
  • Drys med frisk timian og krydr med friskkværnet peber inden servering.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Små tærter med havarti, pisket ricotta og karamelliserede løg
Små tærter med havarti, pisket ricotta og karamelliserede løg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)