Tærte med svampe, spinat og mozzarella - Opskrift på svampetærte

Tærte med svampe, spinat og mozzarella

Tærte med svampe, spinat og mozzarella
Nem og super lækker tærte med svampe, spinat og mozzarella.

Lækker tærte med svampe, spinat og mozzarella, – masser af smag og bare møg lækker altså.
Jeg laver aaaalt for sjældent tærter, og når jeg så gør, – ja, så forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke laver dem oftere. Det er super nemt at bikse en tærte sammen, og så smager det bare vanvittig lækkert.
Denne lavede jeg da jeg lå inden med en stor bakke svampe og en pose spinat der skulle bruges, – og jeg siger den smager dejligt.
Lav dejen fra bunden, eller køb en færdiglavet, – det gør jeg altså selv de dage hvor det skal gå hurtigt 😉

Tærte med svampe, spinat og mozzarella

Nem og super lækker tærte med svampe, spinat og mozzarella.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tærtedej

  • 200 g hvedemel
  • 120 g koldt smør
  • 2-3 spsk koldt vand
  • 1/4 tsk fint salt

Tærtefyld

  • 350 g brune markchampignon, skåret i små tern
  • 200 g friske spinat eller spinat fra frost
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 5 æg
  • 1 dl mælk, gerne sødmælk
  • 150 g revet mozzarella
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du

Tærtedej

  • Smuldr smørret ned i melet og bland det godt sammen med hænderne til en smuldret masse.
  • Tilsæt salt og saml til sidst dejen med vand, – tilføj lidt ad gangen.
  • Lad dejen hvile på køl i min. 30 min. men gerne længere. Pak den i en pose eller film.
  • Mas den kolde dej ud i en tyk cirkel mellem dine hænder. Rul den derefter ud så den passer i din tærteform. Jeg bruger en gummi kagerulle og ruller kun én vej, – på den måde sidder den ikke fast. Du kan også rulle den ud mellem 2 stykker bagepapir, eller alternativt presse den ud i tærteformen – præcis hvad du finder nemmest.
  • Smør tærteformen med en smule olie og læg tærtebunden i. Mas den god ud i og op ad kanterne. Skær overskydende dej væk fra toppen, – og mas det evt. fast steder hvor der mangler dej. Dejen er nem, blød og meget smidig af arbejde med.
  • Prik tærtebunden grundigt med en gaffel, og forbag den i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.

Tærtefyld

  • Varm i mellem en sjat olie på en pande og steg svampe, løg og hvidløg af i ca. 5 min., – gør det ved jævn høj varme så så meget væde som muligt fordamper.
  • Tilsæt spinaten og steg den med til den falder sammen, – krydr med en smule salt og peber og sluk for blusset.
  • Pisk æggene sammen med mælken og rør mozzarelalen ud her, – krydr også æggemassen med en smule salt og peber.
  • Fordel svampeblandingen på tærtebunden, undlad den overskydende væde, – og hæld derefter æggemassen over. Rod forsigtigt rundt i det med en gaffel, så æggemassen kommer godt ned mellem lagene.
  • Bag tærten videre i ca. 30 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
  • Lad den køle i 10 min. inden den serveres.
Tærte med svampe, spinat og mozzarella - Opskrift på svampetærte
Tærte med svampe, spinat og mozzarella – Opskrift på svampetærte
Tærte med svampe, spinat og mozzarella - Opskrift på svampetærte
Tærte med svampe, spinat og mozzarella – Opskrift på svampetærte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*