
Lækker tærte med svampe, spinat og mozzarella, – masser af smag og bare møg lækker altså.
Jeg laver aaaalt for sjældent tærter, og når jeg så gør, – ja, så forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke laver dem oftere. Det er super nemt at bikse en tærte sammen, og så smager det bare vanvittig lækkert.
Denne lavede jeg da jeg lå inden med en stor bakke svampe og en pose spinat der skulle bruges, – og jeg siger den smager dejligt.
Lav dejen fra bunden, eller køb en færdiglavet, – det gør jeg altså selv de dage hvor det skal gå hurtigt 😉

Tærte med svampe, spinat og mozzarella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tærtedej
- 200 g hvedemel
- 120 g koldt smør
- 1/4 tsk fint salt
- 2-3 spsk koldt vand
Tærtefyld
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 350 g brune champignon, skåret i små tern
- 200 g spinat
- 5 æg
- 1 1/2 dl fløde eller mælk
- 150 g revet mozzarella
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Instructions
Tærtedej
- Hæld mel, lidt salt og smør i en skål, og smuldr smørret i melet til det er fintdelt.
- Saml dejen med en smule vand, tilsæt kun lidt ad gangen, og ælt dejen hurtigt sammen på køkkenbordet, til den samler sig. Så snart den har samlet sig, pakker du den i film og lægger den i køleskabet i 15-20 minutter.Imens kan du forberede fyldet.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord så den passer til forme. Lad kagerullen gøre arbejdet, og undlad at mase den ud – så revner dejen.
- Læg dejen over tærteformen, og mas den godt ud i kanterne af formen. Fjern det overskydende dej fra kanterne.
- Prik bunden med en gaffel, læg et stykke krøllet bagepapir på toppen og fyld dette med tørrede bønner, ris eller lignende. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i 15 minutter.*Ved at fylde bagepapiret med bønner, ris eller lignende holder du dejen på plads, så du mindsker risikoen for at den kryber ned under bagning. Fjern det efter bagning.
Tærtefyld
- Varm i mellem en sjat olie på en pande og steg svampe, løg og hvidløg i ca. 5 minutter. Gør det ved høj varme, så væden fra svampene fordamper.
- Tilsæt spinaten og steg den med til den falder sammen, krydr med en smule salt og friskkværnet peber og sluk for blusset.Lad fyldet dræne i en sigte.
- Pisk æggene sammen med fløden og krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Fordel svampeblandingen på tærtebunden, drys mozzarellaen over toppen og hæld derefter æggemassen over. Vend forsigtigt rundt i det med en gaffel, så æggemassen kommer ned mellem fyldet.
- Bag tærten videre i ca. 30 minutter, stadig ved 200 grader, til den er gylden på toppen.
- Lad tærten køle af i 10 minutter inden den serveres.


Hejsa
Jeg skal lave din lækre tærte idag
Bruger du et lille eller stort tærtefad
Hej Helle
Åhhh beklager jeg ikke fik svaret i går, – håber du fandt ud af det:)
Jeg bruger oftest et der er sådan mellemstort, – ellers synes jeg ikke æggemassen kommer højt nok over fyldet:)
Kh Dianna
Kan den fryses?
Hej Laila
det kan den sagtens ja 🙂
Kh Dianna
Kan jeg lave den om formiddagen og varme den op til gæster om aftenen? Og stadig lækker?
Rækker opskriften til én tærte?
Hej Morten
Ja opskriften er til 1 tærte 🙂
Dbh Dianna