Skræl og halver løgene og skær dem derefter i tynde strimler.
Smelt smørret på en dyb pande ved middel varme, lad det bruse op, og tilsæt derefter løgene. Lad løgene tilberede i 5 minutters tid til de falder let sammen, og krydr derefter med lidt salt og læg timianbuketten ved.Lad løgene tilberede ved svag-middel varme i cirka 30-40 minutter, eller til de begynder at blive let gyldne – rør jævnlig.
Fjern timianbuketten når de er let gyldne. Drys sukkeret over, og lad dem tilberede videre, til de begynder at brune. Nu skal du holde godt øje med dem. Rør i dem jævnligt, og skrab bunden med en palet, så du får alt bruningen vendt sammen med i løgene. Løgene skal tilberede til de bruner, og så rører du – undlad at røre hele tiden. Løgene frigiver deres naturlige sukker, sammen med det du har tilsat – og det er det der bruner på bunden af panden, og som skal vendes sammen med løgene. Men pas på det ikke brænder.Synes du de virker tørre, kan du tilsætte et par spiseskefulde vand.
Tilsæt balsamico og rør det godt sammen med løgene, og lad dem stå ved helt svag varme til tærterne skal samles. De må ikke være for varme.
Tærterne
Del dejen i 6 lige store stykker. Smør formene med lidt olie og mas dejen ud heri. Skær overskydende dej væk fra kanterne.Bruger du færdig dej og er den rund, deles denne i 4 stykker, og det overskydende dej som du skærer fra når formene fyldes, rulles ud på ny og bruges til de sidste 2 forme.Bruger du en færdig dej og er den firkantet rækker den fint til 6 forme.
Prik bundene med en gaffel og blind bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 8-10 minutter.Læg evt. et lille stykke bagepapir over hver dej og fyld med tørre bønner eller lignende inden blindbagning – så holdes dejen bedre på plads.
Pisk imens æg og mælk sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.
Fordel havarti- og kartoffeltern i de forbagte bunde. Drys med timian og hæld æggemassen over - det skal gå lige til kanten af dejen.
Bag tærterne videre i ca. 30-35 minutter, til de er gyldne og gennembagt.Lad tærterne køle let af inden de toppes.
Hæld imens ricottaen i en minihakker eller lignende, krydr med en smule salt, og pisk ricottaen til den er blød og cremet. Det tager 3-4 minutter, og jeg vil anbefale at du skraber kanterne ned et par gange undervejs.Sæt den på køl til tærterne skal serveres.
Smør en god skefuld pisket ricotta på toppen af hver tærte, og læg de karamelliserede løg på toppen.
Drys med frisk timian og krydr med friskkværnet peber inden servering.