Rødbedesalat med feta og pistacienødder – smuk, enkel og smagfuld efterårssalat.
Smagen af efterår på den helt enkle måde.
Rødbedesalat med feta og pistacienødder er en af de salater, hvor få gode råvarer får lov at skinne. Sødme, salt, sprødt og cremet – og det hele med det smukkeste farvespil på tallerkenen.
Rødbederne skæres i grove stykker og vendes med olivenolie, honning, salt, peber og et drys tørret timian, inden de bages møre i ovnen. De skal stadig gerne have lidt bid, så du får tekstur og struktur i salaten. Når de er bagt, skal de lige køle lidt af, før de samles med de øvrige ingredienser.
Salaten anrettes på en bund af frisk rucola og toppes med de bage rødbeder, store chunks af cremet feta og hakket pistacie – og det er netop den kombination af det søde, det salte, det sprøde og det let bitre fra rucolaen, der gør den her salat så vildt god.
Perfekt som tilbehør til efterårets simreretter, til kylling, lam eller som en del af en vegetarisk middag. Den kan sagtens forberedes i god tid – men vent gerne med at lægge rødbederne på rucolaen, til de er helt afkølede, så salaten holder sig frisk og sprød.

Rødbedesalat med feta og pistacie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 700 g rødbeder
- 2 spsk honning
- 2-3 spsk olivenolie
- 70 g rucola
- 150 g feta
- 30 g pistacienødder, hakket
- Tørret timian
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i grove stykker.
- Fordel dem på en bageplade og vend dem med honning og olie, og krydr med tørret timian, salt og friskkværnet peber.
- Bag rødbederne i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter.Lad dem derefter køle af i 5 minutter.
- Anret rucolasalaten på en tallerken, top med de bagte rødbeder, feta i store chunks og hakkede pistacienødder.
- Dryp en smule olie på toppen og krydr med friskkværnet peber inden servering.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


