Grønkålssalat med bagt græskar, quinoa og cremet sennepsvinaigrette.
Der er noget virkelig lækkert over efterårssalater med bagte grøntsager – og den her grønkålssalat med bagt græskar, quinoa og feta har det hele.
Den er mættende, sprød, cremet og fuld af smag – og så er den lige så god som måltidssalat, som den er som tilbehør til aftensmaden.
Salaten består af lys quinoa, bagt græskar og hakket grønkål vendt sammen med feta og sprøde pistacienødder – og det hele samles af en cremet sennepsvinaigrette lavet på grov sennep, honning, citron, olie og lidt mayo for lige at runde den af.
Du kan sagtens lave salaten tidligere på dagen og opbevare den på køl – og hvis du er heldig, er der rester til madpakken dagen efter.

Grønkålssalat med græskar, quinoa og feta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 600 g græskar, skåret i tern
- 1 dl lys quinoa
- 150 g grønkål, grofthakket
- 150 g feta, skåret i tern
- 35 g pistacienødder, hakket
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 1/2 spsk citronsaft
- 1 1/2 spsk mayonnaise
- 2 tsk wholegrain sennep
- 2 tsk honning
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vend græskarret med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fordel det på en bageplade med bagepapir, og bag det i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter.Lad det køle let af på bagepladen.
- Kog imens quinoaen som beskrevet på posen, og skyl det derefter i koldt vand. Lad det dræne i en sigte.
- Bland også ingredienserne til vinaigretten og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld grønkål, græskar, quinoa, feta og pistacienødder i en skål. Hæld vinaigretten over og vend det godt sammen.
- Server straks, eller opbevar den på køl til den skal serveres.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.